Hoofdnavigatie

Naar content

Duurzamer ondernemen

Zoekt u naar manieren om duurzamer te ondernemen? Reizen per trein draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering. Alle treinen van NS rijden volledig op groene stroom.


Klimaatneutraal reizen

Zakelijk reizen vormt ongemerkt een groot deel van de milieubelasting van een bedrijf. Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan is een overstap van auto naar trein voor zakelijk vervoer een goed idee. En u bespaart hiermee tegelijkertijd ook op uw mobiliteitskosten.

Reizen met de trein is helemaal klimaatneutraal. Al onze treinen rijden  op groene stroom. We hebben hiervoor een overeenkomst gesloten met Eneco waardoor onze reizigers zonder CO2-uitstoot reizen.Door met de trein te reizen kunt u de CO2-uitstoot van uw bedrijf dus behoorlijk verlagen.

De trein is energiezuinig

Daarnaast is de trein voordelig in energieverbruik. Dit hebben wij als NS onder meer bereikt door:

  • treinen in te zetten die zuiniger zijn;
  • modernisering van dubbeldekkers, zij rijden hierdoor 20% energiezuiniger;
  • invoering van EnergieZuinig Rijden: snel optrekken en lang laten uitrollen.

De afgelopen 10 jaar hebben we al 30% energie bespaard. Maar het kan altijd beter. We blijven dan ook werken aan onze energie-efficiency.

Bespaar net als Natuurmonumenten op CO2

Als je als bedrijf meer dan 100.000 hectare natuurlandschap beheert, zit duurzaam ondernemen in de natuur. Natuurmonumenten stimuleert het OV-gebruik bij haar medewerkers met de NS-Business Card en bespaart jaarlijks 300 ton aan CO2.

Succesvolle autovrije dag van ABN AMRO

Op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2016 heeft ABN AMRO haar medewerkers uitgedaagd om de auto te laten staan en op een alternatieve manier naar kantoor te komen. Het organiseren van een autovrije dag draagt bij aan het streven van ABN AMRO naar een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2020.