Hoofdnavigatie

Naar content

Duurzamer ondernemen

Zoekt u naar manieren om duurzamer te ondernemen? Reizen per trein draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering. Gemiddeld stoot de trein per reiziger 75% minder CO2 uit dan de auto.


75% minder CO2-uitstoot

Zakelijk reizen vormt ongemerkt een groot deel van de milieubelasting van een bedrijf. Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan is een overstap van auto naar trein voor zakelijk vervoer een goed idee. En u bespaart hiermee tegelijkertijd ook op uw mobiliteitskosten.

De gemiddelde CO2-uitstoot per reiziger in Nederland is met de trein 75% lager dan met de auto. Door met de trein te reizen kunt u de CO2-uitstoot van uw bedrijf dus behoorlijk verlagen. Nog veel mooier: vanaf 2018 is reizen met de trein helemaal klimaatneutraal.

De trein is energiezuinig

De trein is voordelig in energieverbruik. Dit hebben wij als NS onder meer bereikt door:

  • treinen in te zetten die zuiniger zijn;
  • modernisering van dubbeldekkers, zij rijden hierdoor 20% energiezuiniger;
  • invoering van EnergieZuinig Rijden: snel optrekken en lang laten uitrollen.

De afgelopen 10 jaar hebben we al 30% energie bespaard. Maar het kan altijd beter. We blijven dan ook werken aan onze energie-efficiency.

Klimaatneutraal reizen

NS gaat zo efficiënt mogelijk met energie om. Desondanks verbruiken we op jaarbasis veel energie om alle treinen te laten rijden. Voor het opwekken van die energie zoeken we naar duurzame oplossingen. Nu al rijdt 50% van de NS-treinen op groene stroom. Vanaf 2018 is het reizen met de trein helemaal klimaatneutraal, al onze treinen rijden dan op groene stroom. We hebben hiervoor een overeenkomst afgesloten met Eneco. Reizigers kunnen vanaf 2018 dus 100% klimaatneutraal reizen, zonder CO2-uitstoot.

Bespaar net als Natuurmonumenten op CO2

Als je als bedrijf meer dan 100.000 hectare natuurlandschap beheert, zit duurzaam ondernemen in de natuur. Natuurmonumenten stimuleert het OV-gebruik bij haar medewerkers met de NS-Business Card en bespaart jaarlijks 300 ton aan CO2.