Hoofdnavigatie

Naar content

Reizen met de NS-Business Card

Maak kennis met Hugo. In een aantal filmpjes laat hij zien hoe hij in het dagelijkse leven gebruik maakt van de NS-Business Card. Met 1 kaart heeft hij toegang tot al het OV en deur-tot- deurdiensten zoals Greenwheels, taxi, parkeren en OV-fiets.


Wat is de NS-Business Card?

Met de NS-Business Card reist u eenvoudig voor uw werk met al het OV en meer. Bekijk dit korte introductiefilmpje en maak kennis met Hugo. Hij gebruikt dagelijks de NS-Business Card.

NS-Business Card

Wat kan ik met mijn NS-Business Card

Ontdek de mogelijkheden van uw NS-Business Card. Bekijk hoe Hugo met de NS-Business Card reist van deur-tot-deur.

Mogelijkheden

Hoe reis ik met de NS-Business Card per bus, tram en metro?

U kunt met de NS-Business Card in heel Nederland met meerdere vervoermiddelen reizen om op de plaats van uw bestemming te komen. Ook kunt u gebruik maken van andere vervoerders dan NS. Bekijk hoe dit werkt.

Reizen per bus, tram of metro

Vergeten uit te checken, wat nu?

Het kan voorkomen dat u twijfelt of u heeft uitgecheckt. In Mijn NS Zakelijk kunt u een (mogelijk) vergeten check-uit controleren en corrigeren. Bekijk hier hoe u dit doet.

Vergeten uit te checken

Hoe voer ik een klassewissel uit?

In Mijn NS Zakelijk of op een kaartautomaat kunt u voorafgaand aan uw reis (eenmalig) een klassewissel doorvoeren. Zo reist u comfortabel in de 1e klas.

Klassewissel

Hoe werkt Samenreiskorting?

Reist u samen met iemand? Dan kan uw reisgenoot met 40% korting meereizen na 9 uur ’s ochtends en in het weekend. U kunt maximaal 3 personen meenemen. Bekijk hoe dit werkt.

Samenreiskorting

Wat moet ik doen als ik mijn NS-Business Card kwijt ben?

Het is vervelend als u uw NS-Business Card kwijt bent, maar geen ramp. U kunt in Mijn NS Zakelijk een nieuwe kaart aanvragen en uw oude NS-Business Card blokkeren. Zo werkt het.

Kaart kwijt

Hoe krijg ik geld terug bij vertraging?

Het kan voorkomen dat uw trein vertraging oploopt. Bij een vertraging bij NS van meer dan 30 minuten kunt u uw geld terugvragen. Bekijk hoe u dit in Mijn NS Zakelijk aanvraagt.

Geld terug bij vertraging