Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Dal Voordeel abonnement

De voorwaarden van je Dal Voordeel abonnement gaan veranderen in 2020. Deze worden meer in lijn gebracht met het NS Flex Dal Voordeel abonnement. Met NS Flex Dal Voordeel geniet je van extra reis- en betaalgemak: je reist op rekening dus je hoeft nooit meer vooraf saldo te laden en je kunt maandelijks je korting aanpassen. Voor reizigers die toch liever op saldo reizen, blijft het huidige Dal Voordeel abonnement bestaan.


Wat betekent dit voor jouw abonnement?

Je Dal Voordeel abonnement blijft bestaan, maar wel wijzigen de voorwaarden:

 • De prijs van je abonnement stijgt in 2020 naar € 56 en in 2021 naar € 60 en wordt hiermee gelijk aan de prijs van NS Flex Dal Voordeel.
 • Keuzedagen kunnen vanaf eind 2020 niet meer nieuw besteld worden.
 • Heb je al Keuzedagen? Dan houd je deze, totdat je ze opzegt. Ze zijn in 2021 niet meer geldig in de middagspits, doordeweeks tussen 16.00 en 18.30 uur. Ook krijgen ze een geldigheid van 1 jaar i.p.v. 2 maanden. Dat geeft je meer vrijheid om zelf je reisdagen te bepalen.
 • Vanaf 1 maart 2020 is je Dal Voordeel abonnement maandelijks opzegbaar, óók als je nog in je eerste abonnementsjaar bent.

Wanneer verandert er iets voor jou?

Je kunt gewoon blijven reizen met jouw Dal Voordeel abonnement zoals je gewend bent. Heb je Keuzedagen? Dan ontvang je 3 maanden voordat de voorwaarden wijzigen bericht van ons.

Veelgestelde vragen

 • Waarom blijven Keuzedagen alleen beschikbaar voor de klanten die ze nu al hebben?

  Keuzedagen zijn niet te combineren met een NS Flex abonnement. Onze prioriteit ligt bij het verder ontwikkelen van NS Flex omdat we daarmee meer reis- en betaalgemak bieden. Daarom zijn ze niet meer nieuw te bestellen. Binnen NS Flex kijken we naar alternatieven om voordelig in de daluren te reizen.

 • Wat zijn de verschillen tussen Dal Voordeel en NS Flex Dal Voordeel?

  Je reist met dezelfde korting, maar met NS Flex reis je flexibeler. Je kunt maandelijks je korting aanpassen, je betaalt achteraf dus je hoeft nooit meer saldo te laten op je OV-chipkaart. Elke maand ontvang je van ons een overzichtelijke rekening. Stallen op rekening en OV-fiets zijn standaard onderdeel van NS Flex en zin om een keertje 1e klas te reizen? Dan kun je dat makkelijk via de NS-app of Mijn NS regelen. 

 • Ik heb nu Keuzedagen. Kan ik die opmaken?

  Tot je van ons informatie krijgt, gebruik je gewoon je huidige Keuzedagen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel jouw vraag dan in de NS Community.