Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Voordeelurenabonnement

De grootste wijziging voor abonnementhouders van een Voordeelurenabonnement is dat er vanaf 1 januari 2021 niet meer met korting in de middagspits, doordeweeks tussen 16.00 en 18.30 uur, gereisd kan worden. Geen fijne boodschap, dat begrijpen we. Het Voordeelurenabonnement, dat al 9 jaar niet meer te koop is, is het enige abonnement dat nog 40% korting geeft in de middagspits. Dit kunnen we door het groeiend aantal reizigers niet meer volhouden.


Wat betekent dit voor jouw abonnement?

 • Vanaf 1 januari 2021 reis je met korting in de daluren: doordeweeks tussen 9.00 en 16.00 uur en tussen 18.30 en 6.30 uur. In de weekenden en op bepaalde feestdagen geniet je de hele dag van 40% korting op je treinreizen. De extra kortingsdagen, zoals de vrijdag na Hemelvaart, de zomermaanden juli en augustus en de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw, vervallen. 
 • Keuzedagen voor abonnementhouders van 60+ kunnen vanaf eind 2020 niet meer nieuw besteld worden.
 • Heb je al Keuzedagen? Dan houd je deze, totdat je ze opzegt. Ze zijn in 2021 niet meer geldig in de middagspits en krijgen een geldigheid van 1 jaar i.p.v. 2 maanden. 
 • We verlagen in 2021 de prijs van je abonnement van € 67 naar € 60. 

Wanneer gaat er iets veranderen?

De wijzigingen gaan in 2021 in. Tot dan kun je gewoon blijven reizen met jouw Voordeelurenabonnement en Keuzedagen onder de huidige voorwaarden. Drie maanden voordat de wijzigingen ingaan, informeren we jou als abonnementhouder persoonlijk via e-mail of brief.

Veelgestelde vragen

 • Het Voordeelurenabonnement en de Keuzedagen blijven dus wel nog bestaan?

  Ja, maar alleen voor de huidige gebruikers ervan. Als je het al hebt, houd je het dus. Het Voordeelurenabonnement is niet meer te bestellen en vanaf eind 2020 kun je ook geen Keuzedagen meer bestellen. 

 • Compenseren jullie je klanten voor het minder kunnen gebruiken van Voordeelurenabonnement en Keuzedagen?

  Ja, dat doen we. De prijs van het Voordeelurenabonnement wordt verlaagd van € 67 naar € 60. De geldigheid van de Keuzedagen gaat naar 1 jaar, je hoeft ze niet meer per 2 maanden te gebruiken. Dat geeft je meer vrijheid om zelf je reisdagen te bepalen.

 • Waarom blijven Keuzedagen alleen beschikbaar voor de klanten die ze nu al hebben?

  Keuzedagen zijn niet te combineren met een NS Flex abonnement. Daarom zijn ze niet meer nieuw te bestellen. We willen graag NS Flex verder ontwikkelen omdat we je daarmee meer reis- en betaalgemak bieden. Binnen NS Flex kijken we naar alternatieven om voordelig in de daluren te reizen.

Staat je vraag er niet tussen? Stel jouw vraag dan in de NS Community.