Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Keuzehulp abonnementen

Het kiezen van een abonnement is niet altijd makkelijk. Het aanbod is groot en je wil wel de juiste korting. Welk abonnement bij jou past hangt af van hoe je reist. In het weekend, tijdens de spits, op een vast traject… Ben je er nog niet helemaal uit? We helpen je graag op weg.


Op saldo of op rekening

We hebben 2 soorten abonnementen:

  • abonnementen waarbij je op saldo reist;
  • abonnementen waarbij je op rekening reist.

Abonnementen op saldo

Bij abonnementen op saldo dien je eerst saldo op je OV-chipkaart te laden voordat je kunt reizen met de trein. Met deze saldo betaal je je reiskosten. Je abonnementskosten betaal je aan het begin van je contractjaar.

NS Flex: abonnementen op rekening

Bij NS Flex abonnementen reis je op rekening; saldo laden is niet nodig, je hoeft alleen in en uit te checken. Je ontvangt maandelijks een factuur met daarop de gemaakte reiskosten en de kosten voor je abonnement voor de volgende maand.

Vrij reizen of met korting

Zowel binnen de NS Flex abonnementen als de abonnementen op saldo kun je kiezen voor Vrij of Voordeel. Dit houdt het volgende in:

  • Vrij, hiermee reis je onbeperkt voor een vast bedrag waarbij je alleen je abonnementskosten betaalt;
  • Voordeel, hierbij betaal je een vast bedrag om met korting te reizen. Je betaalt dus je abonnementskosten + je daadwerkelijke reiskosten.

NS Flex Zonder Abonnement

Daarnaast heeft NS Flex nog een derde variant: NS Flex Zonder Abonnement. Hiermee reis je niet met korting op je treinreizen maar maak je wel gebruik van de andere voordelen van NS Flex, waaronder reizen op rekening.