Hoofdnavigatie

Naar content

Proef spitstijden Altijd Voordeel

Van 17 september t/m 16 december passen we alleen voor Altijd Voordeel abonnementhouders die reizen bij NS de tijden van de ochtendspits aan, waardoor u 1,5 uur langer met 40% korting reist. Daarnaast reist u in de actieperiode tussen 11.00 en 15.00 uur met 60% korting. Dat doen we om het voor u aantrekkelijker te maken om buiten de allerdrukste spitstijden te reizen.


Wat betekent dit voor u?

  • Normaal duurt de ochtendspits van 6.30 - 9.00 uur en reist u in deze 2,5 uur met 20% korting en daarbuiten (m.u.v. de avondspits) met 40% korting.
  • Gedurende de looptijd van de proef reist u van 7.30 tot 8.30 uur met 20% korting en daarbuiten (m.u.v. de avondspits) met 40% korting.
  • Daarnaast reist u in de actieperiode tussen 11.00 en 15.00 uur met 60% korting.
  • U hoeft zich niet aan te melden, de korting wordt automatisch berekend bij het reizen.
  • De tijden van de avondspits blijven ongewijzigd. Tussen 16.00 en 18.30 uur reist u met 20% korting.
  • Het kortingstarief van 40% in het weekend blijft ongewijzigd.
  • De proef wordt alleen door NS gedaan. De extra korting wordt niet door de andere treinvervoerders verleend
  • De voorwaarden van uw Altijd Voordeel abonnement blijven ongewijzigd.

Waarom is deze proef?

Door het grote aantal reizigers in de trein tussen 7.30 en 8.30 uur, is het vooral op dit tijdstip erg druk in de trein. We willen weten of, naast de aanschaf van extra treinen, andere tarieven iets kunnen doen tegen dit drukke spitsuur. Daarom kiezen we ervoor om te onderzoeken of extra kortingstarieven werken.

Alleen voor houders van Altijd Voordeel abonnement bij NS

De proef is tijdelijk voor iedereen die een Altijd Voordeel Abonnement (maand en/of jaar) heeft en daarmee reist bij NS. De kortingstarieven gaan automatisch in. U hoeft zich dus niet aan te melden of langs de kaartautomaat te gaan. De voorwaarden zoals deze van toepassing zijn op het Altijd Voordeel abonnement (de productvoorwaarden abonnementen consumenten) blijven gewoon van kracht.