Naar content

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Boerskotten

Rondwandeling vanaf station Oldenzaal

Voor liefhebbers van onverharde wegen en paden is deze route een must. In dit glooiende Twentse landschap duik je een ongerepte wereld in van karakteristieke boerderijen en fraaie landgoederen. Even bijtanken in het gezellige dorpje De Lutte en daarna door Boerskotten terug naar Oldenzaal.

11 km of 17 km


Praktische informatie

Afstand
11 km of 17 km
LAW
Twentepad, Noaberpad, Overijssels Havezatenpad
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Het Twentse coulissenlandschap
  • Het dorp De Lutte
  • De vele onverharde paden

Beschrijving

Je zit er even voor in de trein, want voor de meeste wandelaars is Oldenzaal niet naast de deur. Maar dan heb je ook wat. Een prachtig glooiend Twents landschap met karakteristieke boerderijen, fraaie landgoederen, groetende mensen en niet onbelangrijk veel onverharde wegen en paden. Vanuit Oldenzaal wandel je langs landhuis De Haer door het Kalheupinkpark met bijzondere beedlen en bomen. In het dorp De Lutte kom je weer even in de bewoonde wereld met enkele horecagelegenheden rond het dorpsplein.

Tip: bij P-24714 net ten zuiden van de A-1 kun je linksaf een ommetje maken via Arboretum Poort-Buiten (zie rechterkant kaart in het midden). Een wandelgebied met prachtige bomen, poelen, een collectie zwerfstenen (afkomstig uit het A-1 trace), een bijenhuis en een informatiecentrum met wisselende tentoonstellingen (open maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur). Het arboretum is vrij toegankelijk tussen zonsop- en zonsondergang.

Route

Inkorten tot 11 km: loop net na De Lutte via het Rotboerpad en het Mileniumlaantje door Boerskotten terug naar Oldenzaal. Download hieronder de routebeschrijving voor meer informatie.

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Trein + hotel + ontbijt vanaf € 49

Elke maand een vast aanbod in de grote steden

 

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Over het Pieterpad langs het Paterswoldsemeer

6,5 tot 19 km

Van station Haren naar Groningen

Langs landgoed Beukenburg, met zicht op de Dom

14 km

Van station Bilthoven naar Utrecht Centraal

Terug in de tijd richting landgoed 't Nijenhuis

14,5 of 17 km

Van station Wijhe naar Heino

Plan uw reis