Naar content

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Holterberg

Van station Nijverdal naar Holten

Van een flinke groep korhoenders op de heide tot mooie jeneverbesstruiken in de Rietslenk. Je moet soms wat klimmen, maar de route voert over goed begaanbare zandpaden. Via een fraaie beukenlaan daal je af naar station Holten.

14 km


Praktische informatie

Afstand
14 km
LAW
Pieterpad en Overijsselpad
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Bijzonder aan deze wandeling

  • Nijverdal
  • Bijzondere planten en dieren
  • Natuurdiorama Holterberg

Beschrijving

De wandeling doorkruist een waardevol heidegebied: de enige plaats in Nederland waar nog een behoorlijke groep korhoenders voorkomt. De Rietslenk staat vol met jeneverbesstruiken. De tocht gaat verder door de bossen van landgoed 'De Noetselerberg'. Je moet soms flink klimmen, maar de route voert over goed begaanbare zandpaden. Via een fraaie beukenlaan daal je af naar station Holten.

Tip: bezoek in Holten ook het Natuurmuseum op de Holterberg (Holterbergweg 12, Holten, open woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur).

Route

Aan het begin van de route kun je een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum 'Sallandse Heuvelrug' van Staatsbosbeheer (maandag gesloten). 

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Rustiek wandelen in het Land van Ravenstein

9 of 16 km

Rondwandeling vanaf station Ravenstein

Wandeling over de bosrijke stuwwal Woldberg

9 tot 17 km

Rondwandeling vanaf station Steenwijk

Ervaar rust op de heide van de Kampina

17 km

Van station Boxtel naar Oisterwijk

Plan uw reis