Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

NS-wandeling Meinweg

Van station Roermond naar Swalmen

Bossen, heide en beekdalen; in de omgeving van Roermond is het genieten van prachtig natuurschoon. Je overnacht in of nabij Brüggen, een gezellig historische stadje. De 2e dag wandel je voornamelijk langs de meanderende Swalm. Vergeet niet je paspoort mee te nemen, want je loopt ook een stukje Duitsland in.

  • 1e dag: 17 km
  • 2e dag: 18,5 km

Praktische informatie

Afstand
35,5 km (2 dagen)
LAW
Maas-Swalm-Nettepad
Honden toegestaan?
Ja. Honden zijn aangelijnd toegestaan. Informeer dit wel vooraf bij het overnachtingsadres.
Ondergrond

Grotendeels onverhard

Bijzonder aan deze wandeling

  • Nationaal Park De Meinweg
  • Burcht van Brüggen
  • Staatsmijn Beatrix

Beschrijving

Drie breuklijnen, de Meinwegbreuk, Zandbergbreuk en de Peellandbreuk, die in 1992 nog een aardbeving veroorzaakte, lopen parallel aan elkaar door het gebied. Daartussen hebben zich terrassen gevormd. Beekdalen zorgen voor nog meer reliëf. Vanuit Herkenbosch kom je al snel langs het bezoekerscentrum Meinweg.

Via het bosgebied Zandbergen, een voormalig stuifzandgebied, kom je op de Grote Herkenbosser baan; een lang recht pad, mogelijk ontstaan toen Napoleon de gemeenschappelijke gronden verdeelde onder de verschillende dorpen. Langs de Staatsmijn Beatrix bereik je de Elmpterbach, een diep ingesneden beekdal, waar het drassig kan zijn. Na 17 km bereik je het sfeervolle, historische Duitse stadje Brüggen met in het centrum Hotel zum Schiffchen, waar je kunt overnachten.

De 2e dag loop je voornamelijk langs de meanderende Swalm. Omdat de route gedeeltelijk door Duitsland gaat, dien je voor de zekerheid een paspoort of identiteitskaart mee te nemen. Ook kun je eventueel een (reis)verzekering afsluiten. 

Route

Je reist per bus van Roermond naar Herkenbosch, waar de route begint. Na 17 km bereik je het sfeervolle Duitse stadje Brüggen met in het centrum Hotel zum Schiffchen.

Dag 2: vanaf station Swalmen vertrekken treinen naar Roermond en naar Venlo. 

Extra informatie

Obstakels op je route?

Heb je deze route gelopen en ben je iets tegengekomen dat niet werd vermeld in de routebeschrijving? Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie.

Wandelaars op deze route liepen ook

Alle wandelingen

Genieten van het rivierlandschap in het Vechtdal

34,5 km (2 dagen)

Van station Marienberg via Ommen naar Dalfsen

Wandelen richting de duinen van Meijendel

13 km

Van station Den Haag Centraal naar Wassenaar

Stad en natuur rondom de Sint-Pietersberg

9 of 14 km

Rondwandeling vanaf station Maastricht

Plan uw reis