Naar content

Hoofdnavigatie

Fietsenstalling Utrecht Jaarbeursplein

Bij de bewaakte fietsenstalling station Utrecht Jaarbeurs stalt u uw fiets met uw OV-chipkaart elke eerste 24 uur gratis. Dit maakt het nog gemakkelijker. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om op deze locatie een OV-fiets te huren.


Het nieuwe stallen

In fietsenstalling Jaarbeursplein kunt u uw fiets op een nieuwe manier stallen, namelijk met de OV-chipkaart. Hiermee willen we het stallen van uw fiets nóg gemakkelijker maken. Bovendien ziet u bij de ingang van de stalling direct waar nog vrije plaatsen voor uw fiets zijn en is er een fietswinkel met reparatieservice. Natuurlijk kunt u hier ook een OV-fiets huren.

Loopt u onverhoopt schade op aan uw fiets, dan kunt u dit melden bij de stallinghouder én NS. Uw melding stuurt u naar info@nsfietsenstalling.nl.

Verschillende manieren van stallen

Dagstallen

Wilt u voor 1 of enkele dagen uw fiets stallen, dan checkt u uw fiets in met uw OV-chipkaart of NS-Business Card bij de incheckzuil en checkt u de fiets na het stallen weer uit bij de beheerder van de stalling. Heeft u geen OV-chipkaart dan kunt u gebruikmaken van een leenpas van de beheerder. Na het uitchecken retourneert u de leenpas. Elke eerste 24 uur stalt u gratis. Stalt u uw fiets langer dan 24 uur, dan betaalt u bij de beheerder met pin € 1,25 per 24 uur voor een standaardfiets en € 2,50 per 24 uur voor een buitenmodel fiets. Let op: in de stalling kunt u niet met contant geld betalen.

Stallen op rekening

U checkt uw fiets eenvoudig in met uw OV-chipkaart of NS-Business Card bij de incheckzuil en stalt uw fiets. Wanneer u uw fiets ophaalt, checkt u uw fiets uit bij de beheerder. Aan het einde van de maand betaalt u per automatische incasso. Vanaf het moment dat u uw fiets incheckt, stalt u de eerste 24 uur gratis. Daarna betaalt u het tarief van € 1,25 per 24 uur voor een standaardfiets en € 2,50 per 24 uur voor een buitenmodel fiets. U kunt zich gratis registeren voor Stallen op rekening in de winkel van NS als u een OV-chipkaart heeft.

Voordelen

  • Eenvoudig uw fiets stallen en weer ophalen
  • Al uw transacties online bekijken
  • Achteraf betalen via automatische incasso

Jaarabonnement

U kunt online een jaarabonnement afsluiten voor de Fietsenstalling Jaarbeursplein. U betaalt dit jaarabonnement per eenmalige incasso. Alleen de eerste keer checkt u in bij de incheckpaal en checkt u na het stallen van uw fiets weer uit bij de beheerder van de stalling. Bij het uitchecken herkent de scanner u als abonnee. U krijgt vervolgens een abonnementssticker op uw fiets, waarmee u de rest van het abonnementsjaar onbeperkt kunt stallen zonder in en uit te checken.

Voordelen

  • Eenmalig aanmelden
  • Snel en makkelijk uw fiets stallen en weer ophalen
  • Gegarandeerd plek
  • 1 jaar lang onbeperkt stallen voor maar € 75
  • 1 jaar lang onbeperkt stallen met een buitenmodel fiets € 150

Wilt u uw abonnement opzeggen? Informatie hierover vindt u in de algemene voorwaarden onderaan de pagina.

Tarieven van verschillende manieren van stallen

Dagstallen Stallen op rekening Jaarabonnement

Fiets € 1,25

Fiets € 1,25

Fiets € 75

Buitenmodel fiets € 2,50

Buitenmodel fiets € 2,50

Buitenmodel fiets € 150

Een buitenmodel fiets is een grotere fiets die niet in de standaard fietsenrekken past, zoals een bakfiets of een tandem. Omdat deze buitenmodel fietsen op een aparte, ruime plek in de stalling dienen te worden geplaatst, wordt hier een hoger tarief voor berekend.

Meer informatie

Openingstijden

Fietsenstalling Jaarbeursplein is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. U kunt uw fiets dus altijd veilig en droog stallen in deze fietsenstalling.

Stalling bromfiets of scooter

In de fietsenstalling Jaarbeursplein is het helaas niet mogelijk uw bromfiets of scooter te stallen. Hiervoor kunt u terecht bij de fietsenstalling aan de Van Sijpesteinkade (adres: Van Sijpesteinkade 40, 3521 AJ, Utrecht).

Fietsreparatie

Voor fietsreparaties kunt terecht in de Fiets & Service winkel in de stalling.

Maximale stallingstermijn

U kunt uw fiets maximaal 30 dagen aaneengesloten in de stalling laten staan. Daarna wordt uw fietst verplaatst naar het Gemeentelijk Fietsendepot.

Samen zorgen wij voor uw fiets

De gemeente Utrecht, NS en ProRail realiseren en beheren gezamenlijk de Fietsenstalling Jaarbeursplein. Het is een pilot van 2 jaar, waarin partners samen zorgen voor een bereikbaar en toegankelijk station met aantrekkelijke, veilige en beter benutte fietsenstallingen, waardoor u uw fiets makkelijk, veilig en droog kunt stallen.