Naar content

Hoofdnavigatie

Met de OV-fiets

OV-fiets is de makkelijke huurfiets voor het laatste stukje van uw reis. Als u met de trein aankomt op het station, huurt u snel een OV-fiets om naar uw afspraak te fietsen. Er zijn bijna 300 huurlocaties: op veel stations, bij bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen.

Met de OV-fiets heeft u de vrijheid om te gaan waar u wilt, wanneer u vertrekt en hoe u fietst. Stap dus ook over op de OV-fiets!

Wat kost het?

U betaalt voor de OV-fiets géén abonnementskosten*, maar alleen voor het gebruik van de OV-fiets. De ritprijs van een OV-fiets bedraagt € 3,85 per 24 uur, dit tarief geldt tot een huurperiode van 72 uur. Na 72 uur betaalt u daarbij per 24 uur een toeslag van € 5. De kosten voor het gebruik van OV-fiets worden automatisch van uw rekening afgeschreven. Via Mijn NS kunt u uw facturen inzien of downloaden.

* Wij incasseren jaarlijks ter verificatie van uw persoons- en betaalgegevens € 0,01.

Een OV-fiets huren

U kunt op verschillende locaties een OV-fiets huren. De OV-fietsen staan klaar voor gebruik. Mocht er toch iets niet in orde zijn, dan kunt u de OV-fiets binnen 15 minuten kosteloos ruilen voor een ander exemplaar.