Hoofdnavigatie

Naar content

Met de OV-fiets

De OV-fiets is een gezonde en snelle manier om uw uiteindelijke bestemming te bereiken. Op bijna 300 locaties kunt u met uw OV-fietsabonnement maximaal 2 fietsen huren. Denk hierbij aan stations, bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen. U betaalt slechts € 3,85 per OV-fiets per 24 uur. De fietsen staan in een bewaakte of onbewaakte stalling of in een door u zelf te bedienen fietskluis of fietscarrousel. Zodat u op elk moment van de dag toegang heeft tot een fiets en uw reis kunt vervolgen.

Bekijk waar u een OV-fiets kunt huren

Wat is de OV-fiets?

OV-fiets is de makkelijke huurfiets voor het laatste stukje van uw reis bijvoorbeeld naar vrienden, familie, het museum of een zakelijke lunch.

Wat kost de OV-fiets?

U betaalt voor de OV-fiets géén abonnementskosten*, maar alleen voor het gebruik van de OV-fiets. De ritprijs van een OV-fiets bedraagt € 3,85 per 24 uur, dit tarief geldt tot een huurperiode van 72 uur. Na 72 uur betaalt u daarbij per 24 uur een toeslag van € 5.

* Wij incasseren jaarlijks ter verificatie van uw persoons- en betaalgegevens € 0,01.

 

Zo werkt de OV-fiets

Om een OV-fiets te kunnen huren, heeft u een persoonlijke OV-chipkaart nodig. En hoeft u zich alleen nog te registreren voor OV-fiets. Verder betaalt u de ritprijs voor het gebruik van de OV-fiets. U kunt helaas geen OV-fiets reserveren.

OV-fiets op uw persoonlijke OV-chipkaart zetten

Om gebruik te maken van OV-fiets, heeft u een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Hierop kunt u het gratis OV-fiets abonnement zetten. We incasseren jaarlijks € 0,01 ter verificatie van uw persoons- en betaalgegevens.

Een OV-fiets huren

Huren bij een bewaakte fietsenstalling

Eenvoudig een OV-fiets huren

Huren bij een OV-fietskluis

De OV-fietskluis is een geautomatiseerde huurlocatie. U kunt met uw OV-chipkaart waaraan uw OV-fietsabonnement is gekoppeld een OV-fiets uit de kluis halen. Wilt u nog een fiets huren? Dat kan. Herhaal de handeling en neem de 2e fiets uit de kluis.

Huren bij een fietscarrousel of zelfservice stalling

De OV-fietscarrousel en de zelfservice stalling is een geautomatiseerde huurlocatie waar geen personeel aanwezig is óf slechts een deel van de dag. U kunt met uw OV-chipkaart waaraan uw OV-fietsabonnement is gekoppeld, een OV-fiets ophalen.

Huren bij een fietsbox

De OV-fietsbox is een geautomatiseerde huurlocatie. U kunt met uw OV-chipkaart waar uw OV-fietsabonnement aan gekoppeld is, een OV-fiets ophalen.

Huren bij een OV-fietspunt

Op dit moment zijn er 4 OV-fietspunten: In Utrecht bij het Moreelsepark en op het Janskerkhof en in Rotterdam op het Wilhelminaplein en Marconiplein. Hier kunt u met uw OV-fietsabonnement een OV-fiets ophalen.

Uw OV-fietsabonnement beheren?