Naar content

Hoofdnavigatie

Met de OV-fiets

De OV-fiets is een gezonde en snelle manier om uw uiteindelijke bestemming te bereiken. Op bijna 300 locaties kunt u met uw OV-fietsabonnement maximaal 2 fietsen huren. Denk hierbij aan stations, bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen.

Wilt u ook een
OV-fiets huren?

Wat is de OV-fiets?

OV-fiets is de makkelijke huurfiets voor het laatste stukje van uw reis. Als u met de trein aankomt op het station, huurt u snel een OV-fiets om naar uw afspraak te fietsen. Er zijn bijna 300 huurlocaties: op veel stations, bij bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen.

Met de OV-fiets heeft u de vrijheid om te gaan waar u wilt, wanneer u vertrekt en hoe u fietst. Stap dus ook over op de OV-fiets!

Wat kost het?

U betaalt voor de OV-fiets géén abonnementskosten*, maar alleen voor het gebruik van de OV-fiets. De ritprijs van een OV-fiets bedraagt € 3,85 per 24 uur, dit tarief geldt tot een huurperiode van 72 uur. Na 72 uur betaalt u daarbij per 24 uur een toeslag van € 5. De kosten voor het gebruik van OV-fiets worden automatisch van uw rekening afgeschreven. Via Mijn NS kunt u uw facturen inzien of downloaden.

* Wij incasseren jaarlijks ter verificatie van uw persoons- en betaalgegevens € 0,01.

Hoe werkt het?

Om een OV-fiets te kunnen huren, heeft u een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Hierop kunt u gratis het OV-fiets abonnement zetten. U betaalt alleen de ritprijs voor het gebruik van de OV-fiets. U kunt helaas geen OV-fiets reserveren.

Waar kunt u een OV-fiets huren?

Uw OV-fietsabonnement beheren?

Nieuws

OV-fiets 10 jaar bij NS

OV-fiets is 10 jaar bij NS dankzij heel veel trouwe OV-fietsgebruikers!