Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Veelgestelde vragen en antwoorden

Waar kan ik terecht met vragen en problemen?


1. Op welke locaties is de pilot OV-fiets met slim slot?

De pilot is alleen op de OV-fiets locatie bij station Apeldoorn. Op deze locatie staan 10 OV-fietsen met slim slot. Op het moment dat deze fietsen zijn verhuurd, kun je gebruikmaken van een OV-fiets met het gewone slot. 

2. Wanneer is de pilot OV-fiets met slim slot?

De pilot loopt vanaf 8 december 2019.

3. Hoe werkt OV-fiets met slim slot?

Loop naar een OV-fiets met slim slot op de OV-fiets verhuurlocatie en houd je OV-chipkaart tegen het slimme slot. Het slot springt open wanneer je een OV-fiets abonnement hebt en de fiets in orde is. Je OV-fietsrit is hiermee gestart. De OV-chipkaart is vanaf dat moment je fietssleutel tijdens de rit die je maakt. En op het moment dat je hem weer op de OV-fiets locatie brengt en op slot zet in de OV-fiets zone wordt je OV-fietsrit afgesloten en kun je jouw reis vervolgen.

4. Waar kan ik terecht met vragen of problemen?

Vanaf 8 december 2019 is er een servicemedewerker aanwezig. Deze medewerker helpt je graag op weg en kan je alles vertellen over het huren van een OV-fiets met slim slot. Ondervind je onderweg problemen? Neem dan contact op met NS Klantenservice.

5. Kan iemand anders mijn OV-fiets huren wanneer ik deze onderweg heb geparkeerd?

Nee, jouw verhuring is aan jou verbonden totdat je de OV-fiets inlevert op de OV-fiets verhuurlocatie. Zodra je de fiets in de OV-fietszone neerzet en op slot zet, wordt de verhuring gestopt en de OV-fietsrit afgesloten. 

6. Kan ik nog steeds twee fietsen huren op één OV-chipkaart?

Ja, het is mogelijk om twee fietsen te huren op één pas. De OV-chipkaart waarmee de fietsen zijn gehuurd is de sleutel voor beide fietsen.

7. Kan ik de OV-fiets met slim slot inleveren op een andere locatie dan locatie Apeldoorn?

Nee, het is tijdens de pilot niet mogelijk om de OV-fiets in te leveren op een andere locatie. De OV-fietsrit kan enkel worden afgesloten in de speciale OV-fietszone, welke zich alleen bevindt op de pilot locatie in Apeldoorn.

8. Hoe zit het met mijn privacy?

OV-fiets met het slimme slot werkt met dezelfde gegevens waar we eerder ook al mee werkten. We houden niet bij waar je hebt gefietst en dat hoeven we ook niet te weten.

9. Is het mogelijk om tijdens de pilot een OV-fiets te huren zonder slim slot?

Ja. Op de locatie zijn 10 OV-fietsen beschikbaar met slim slot. De overige OV-fietsen hebben het gewone slot. Indien beschikbaar, kun je dus gebruikmaken van een OV-fiets zonder slim slot.

10. Wat is het NS Fiets InnovatieLab?

Lees hier meer over ons NS Fiets Innovatielab.

pilot slim slot huren stap 2