Skip to main content

Mainnavigation

NS-Business Card with Dal promotion

Not yet available in English.
Order now
Advantages Dal subscription
Not available in English yet.
Actie: nu 50% korting op een Dal abonnement
Met de actiecode 'D50' krijg je nu 50% korting op een Dal abonnement bij het bestellen van een NS-Business Card. Je betaalt een jaar lang in plaats van €4,68 maar €2,34 ex. btw per maand.
Let op: deze actie geldt alleen voor nieuwe NS-Business Card aanvragen.
Het abonnement staat op je NS-Business Card. Alle reiskosten worden maandelijks achteraf in rekening gebracht.
Not available in English yet
Frequently asked questions
Waarom de NS-Business Card?
Al je reizen (of dat nou met de trein, bus, tram, metro, OV-fiets, deelauto of taxi is) via 
één kaart geregeld.
Reizen maandelijks achteraf betalen via een voor de Belastingdienst geschikte 
BTW-factuur. Je hoeft met de NS-Business Card dus geen meer saldo te laden.
Geen vaste kosten betalen, maar alleen betalen voor de reizen die je maakt. 
Niet reizen = niet betalen.
De NS-Business Card kun je gratis bestellen.
De NS-Business Card kun je als losse kaart zonder abonnement bestellen. Dit betekent dat je, zoals bovenstaand beschreven, in- en uitcheckt en maandelijks achteraf een rekening ontvangt. Reis je regelmatig buiten de spits of op een bepaald traject, dan kan een abonnement je extra voordeel bieden.
Is een Dal abonnement wel het meest passende abonnement voor mij?
Om erachter te komen welk abonnement het meest geschikt is voor jou of jouw werknemers, hebben we een Keuzehulp. Na het beantwoorden van enkele vragen, ontvang je van ons persoonlijk advies over het meest passende abonnement. 
Hoe weet ik of een Dal abonnement op mijn NS-Business Card voordeliger voor mij is?
Een Dal abonnement is in veel gevallen (en zeker wanneer je gebruikmaakt van onze Dal-actie) al voordelig als je er één keer per maand mee reist. Dit hangt vooral af van de afstand die je tijdens die ene reis maakt. In de NS-Reisplanner bekijk je gemakkelijk wat het verschil is tussen de kosten die je voor vol- en Dal tarief kwijt bent, om zo de vergelijking te maken.
Een gratis NS-Business Card. Hoe werkt dat?
Een NS-Business Card bestellen is gratis. Je betaalt namelijk niets voor de kaart. Wanneer je de kaart niet gebruikt, betaal je ook niets. Gebruik je de kaart zonder er een abonnement op te zetten? Dan kun je vanaf de ingangsdatum van de kaart reizen met de trein, bus, tram en metro. En ook van onze deur-tot-deurdiensten (zoals deelauto en OV-fiets) kun je gebruikmaken. Je ontvangt de factuur voor je gemaakte reizen en transacties de volgende maand. Ook kun je ervoor kiezen één van onze abonnementen op de kaart te zetten. Dit kan, afhankelijk van je reisgedrag, extra voordelig zijn!
Een NS-Business zonder of mét abonnement. Wat houdt dat in?
De NS-Business Card is een fysieke kaart waarmee je in- en uitcheckt in het ov en bij onze deur-tot-deurdiensten en achteraf de factuur ontvangt. Het is geen abonnement (want je betaalt alleen je gemaakte reizen); het is een kaart waarmee je reist. Om reizigers met een NS-Business Card extra voordeel te bieden op bijvoorbeeld een bepaald traject of buiten de spits, bieden wij de mogelijkheid om een abonnement aan je NS-Business Card toe te voegen. Dit is geheel optioneel. Met een NS-Business Card zonder abonnement kun je net zoals een OV-chipkaart gewoon reizen, alleen krijg je geen korting op de ritprijzen.
Hoe flexibel ben ik met een abonnement?
NS-Business Card abonnementen, en dus ook het Dal abonnement, zijn na de eerste maand dagelijks opzegbaar. We begrijpen dat je soms nergens ‘aan vast’ wilt zitten. Ook als je ervoor hebt gekozen om per jaar te betalen in plaats van maandelijks, kun je na de eerste maand per dag opzeggen. Als je het Dal abonnement eerder dan het volledige abonnementsjaar opzegt (en je betaalt per jaar), dan crediteren wij het bedrag van de overgebleven maanden weer.
Wanneer reis je buiten de spits (Daluren)?
Je reist buiten de spits (dus in de Daluren) op werkdagen vóór 6.30, tussen 9.00 en 16.00 en na 18.30. In het weekend de hele dag: tussen vrijdag 18.30 en maandagochtend 4.00. En op feestdagen de hele dag.
Reis je tijdens de spits? Dan betaal je het reguliere tarief voor je treinreis. Met een Dal abonnement betaal je een gereduceerd tarief, waardoor je 40% korting op je reizen krijgt.