Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Toeslagen

Voor sommige trajecten of kaartjes is een toeslag verplicht. Een aantal van deze toeslagen is op het moment (nog) niet via NS Flex af te nemen. Je leest hier wat je kunt doen als dit het geval is.


Fietskaart dal

Het is niet mogelijk om Fietskaart dal op een OV-chipkaart met NS Flex te laden. Voor deze toeslag dien je voorlopig een eenmalige OV-chipkaart te kopen via de kaartautomaat. Ook kun je de Fietskaart dal online als e-ticket aanschaffen.

Dagkaart hond

Het is niet mogelijk om Dagkaart hond op een OV-chipkaart met NS Flex te laden. Voor deze toeslag dien je voorlopig een eenmalige OV-chipkaart te kopen via de kaartautomaat. Ook kun je Dagkaart hond online als e-ticket aanschaffen.

Toeslag ICE International

Het is niet mogelijk om deze toeslag op een OV-chipkaart met NS Flex te laden. Voor de Toeslag ICE International dien je voorlopig een eenmalige OV-chipkaart te kopen via de kaartautomaat. Ook kun je de toeslag online als e-ticket aanschaffen.

Intercity direct Toeslag

Op dit moment is de Intercity direct Altijd Toeslagvrij verkrijgbaar in combinatie met de NS Flex abonnementen Altijd Vrij, Dal Vrij en Weekend Vrij.
Heb je een ander NS Flex abonnement? Dan kun je een eenmalige Intercity direct Toeslag laden door je OV-chipkaart voor de Intercity direct toeslagzuilen te houden. De toeslag wordt verrekend op je factuur.

Intercity direct Maandtoeslag is helaas niet verkrijgbaar bij een NS Flex abonnement.