Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Samenreiskorting

Heb je NS Flex Zonder Abonnement, NS Flex Weekend Voordeel of NS Flex Weekend Vrij zonder dalkorting, en wil je in de daluren met korting meereizen? Dat kan met iemand die je kent die een NS-abonnement (uitgezonderd Kids Vrij) of Studentenreisproduct heeft. Wil je met iemand meereizen? Zet Samenreiskorting dan eerst aan in de NS-app of Mijn NS. Let op: Samenreiskorting is alléén geldig als je samen reist met iemand die je kent.


Met iemand meereizen

Je zet Samenreiskorting aan via Mijn NS of de NS-app (App Store of Google Play).

Samenreiskorting aanzetten via Mijn NS

  1. Log in met je Mijn NS-account
  2. Ga naar 'Mijn Reisvoorkeuren'
  3. Kies bij Samenreiskorting voor 'Aan'
  4. Klik op 'Bevestigen'

Samenreiskorting aanzetten via de NS-app

  1. Open de NS-app en klik op 'Meer'
  2. Log in met je Mijn NS-account
  3. Kies de OV-chipkaart waar NS Flex op staat
  4. Scroll naar beneden en kies bij Samenreiskorting voor 'Aanzetten'
  5. Klik op 'Bevestigen'

Let op: heb je als medereiziger géén NS Flex dan moet je de Samenreiskorting bij de NS-kaartautomaat op je OV-chipkaart zetten. Dit kan dan niet in Mijn NS of de NS-app.

Samen uit, samen thuis

Bij NS Flex gaan we uit van samen uit, samen thuis. Als je incheckt vóór 06.30 uur, tussen 09.00 en 16.00 uur, of ná 18.30 uur ontvang je automatisch 40% korting op jouw reis. Deze korting blijft geldig tot 04.00 uur de volgende dag. In het weekend en op feestdagen is Samenreiskorting de hele dag geldig.

Reis je alleen terug?

Als je alleen terugreist, moet je de Samenreiskorting voor de terugreis weer uitzetten. Ook dit doe je in de NS-app of Mijn NS.

Iemand met jou laten meereizen

Heb je een NS Flex-abonnement of een ander NS-abonnement en wil je iemand met jou mee laten reizen die zelf een OV-chipkaart zonder abonnement heeft? Dat kan. Je mag in de daluren maximaal 3 personen met 40% korting mee laten reizen.  Jouw medereiziger moet hiervoor Samenreiskorting op zijn of haar OV-chipkaart zetten. Je leest hier hoe.

Let op: Samenreiskorting geldt niet voor NS Flex Zonder Abonnement. Wel kun je dan met iemand anders voor 40% korting in de daluren meereizen.