Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Overstappen naar NS Flex

Ook als je al een NS jaarabonnement hebt, stap je eenvoudig over naar NS Flex. Dit kan op elk moment. Lees hieronder hoe je overstapt en waar je op moet letten. Let op, NS Flex is alleen te bestellen als je 18 jaar of ouder bent. Is dat niet het geval? Dan kan een van je ouders een abonnement voor je aanvragen.


Ik heb een jaarabonnement

  • Stap over via Mijn NS. Dit kan op elk moment tijdens de looptijd van je jaarabonnement. Je nieuwe NS Flex abonnement gaat per direct in.
  • Vergeet niet om vervolgens bij de kaartautomaat je huidige abonnement van je OV-chipkaart te verwijderen.
  • Het resterende abonnementsgeld storten we binnen twee weken terug op je rekening.
  • Als er nog saldo op je kaart staat, verrekenen we dit op je eerste NS Flex factuur.

Ik heb een regio abonnement

Je kunt nu je NS Flex en kortingsabonnement op bus, tram of metro combineren op 1 OV-chipkaart. Dat gaat niet automatisch; neem hiervoor contact op met onze Klantenservice via 030 - 7515155.
Een van onze medewerkers schakelt dan het bus-, tram- en metrogedeelte van NS Flex uit, zodat jij met je kortingsabonnement op bus, tram of metro de juiste korting krijgt. Je reist dan op rekening met NS Flex in de trein, maar laadt saldo op je OV-chipkaart voor het reizen met bus, tram of metro.

Ik heb een studentenreisproduct

Wil je ook gebruik maken van NS Flex, maar reis je met een studentenreisproduct? Dan heb je voor NS Flex een tweede OV-chipkaart nodig. Als je NS Flex namelijk op dezelfde OV-chipkaart als je studentenreisproduct zet, overschrijft NS Flex je studentenvoordeel. Dat wil je natuurlijk niet. 

Kies daarom voor een nieuwe OV-chipkaart als je NS Flex bestelt. Dat kost niks extra.

Goed om te weten

We blijven NS Flex verder ontwikkelen. Zo willen we bijvoorbeeld een variant op de Keuzedagen voor NS Flex beschikbaar maken.

Ook is NS Flex (nog) niet verkrijgbaar bij:

  • Kids Vrij
  • Bus, Tram, Metro Vrij

Weekend Vrij of Dal Vrij 1e klas abonnement

Heb je nu een Weekend Vrij of Dal Vrij 1e klas en stap je over naar NS Flex? Dan reis je buiten het vrij-reizengedeelte standaard 2e klas. Voorheen was dit 1e klas. Als je in deze periode ook 1e klas wilt reizen, pas je dit eenvoudig aan in Mijn NS met een klassewissel.