Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Informatiepunt en medisch onderzoek

Voor (oud-)medewerkers (incl. uitzendkrachten en ZZP'ers) van NedTrain met vragen over chroom-6 is bij het CAOP een onafhankelijk informatiepunt opgezet. Naast dat medewerkers altijd bij hun leidinggevende terecht kunnen, willen we dat er geen enkele drempel is voor mensen met vragen. Daarom is dit informatiepunt ingericht onder regie van het CAOP. Daar kun je je ook aanmelden voor gericht (onafhankelijk) medisch onderzoek.


Het CAOP is een onafhankelijke stichting onder toezicht van de sociale partners en een belangrijk kenniscentrum op het gebied van arbeidszaken. Het CAOP behandelt ook aanmeldingen voor gericht (onafhankelijk) medisch onderzoek. Zowel huidige medewerkers als (oud-)medewerkers (incl. uitzendkrachten en ZZP'ers) kunnen er terecht met al hun vragen.

Het informatiepunt is van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur telefonisch bereikbaar via nummer: 070-376 54 58. Meer informatie vind je op de website van het CAOP.

Vragen of opmerkingen? We zijn te benaderen via mail

Of per postadres:
CAOP / Informatiepunt Chroom 6 NedTrain
Antwoordnummer 10689
2501 BW Den Haag

Wanneer is medisch onderzoek relevant?

Als je risicovormende werkzaamheden hebt uitgevoerd aan chroom-6 houdende materialen en/of als je vermoedt dat je klachten hebt, dan kun je je aanmelden voor medisch onderzoek. Medisch onderzoek is zinvol als je één van onderstaande klachten hebt. Mochten in de toekomst dergelijke klachten ontstaan, dan blijft dit aanbod gelden. Dit aanbod voor medisch onderzoek geldt voor (oud-)medewerkers van NedTrain en NS, en ZZP’ers die bij NedTrain werken of in het verleden werkzaamheden hebben uitgevoerd.

Indien chroom-6 iemands gezondheid heeft geschaad dan kan dat zich uiten in klachten zoals:

  • Wondjes in de neus/neusbloedingen
  • Uitslag, zweren of ontstekingen aan de huid of ogen
  • Beperkte(re) longcapaciteit/-functie