Naar content

Hoofdnavigatie

Wat is de overkomst tussen Bernice Notenboom en NS?

Voor wie haar niet kent: Bernice Notenboom is poolreiziger en klimaatjournalist. Door haar reizen naar het poolgebied kan ze echt laten zien wat de gevolgen van klimaatverandering zijn voor het ijs op de Noordpool en in Groenland. De missie van Bernice is om de 2 graden doelstelling uit het Klimaatakkoord van Parijs (het voorkomen van de opwarming van de aarde met meer dan 2 graden) te behalen.


Bedrijven denken mee

Eind april vertrekt ze voor een nieuwe expeditie: ‘2 degrees’. Na afloop is een aantal bedrijven uitgenodigd om in Spitsbergen gesprek te gaan over de acties die zijn kunnen nemen om bij te dragen aan de reductie van CO2-uitstoot. Reizen veroorzaakt 20% van de CO2-uitstoot, onder andere door woon-werkverkeer. Bedrijven kunnen dus een grote rol spelen in het verminderen hiervan. Ook NS zal meegaan op deze expeditie. Vragen die aan de orde komen zijn:

  1. Wat is in uw bedrijf de grootste veroorzaker van CO2 uitstoot?
  2. Wat is de strategie om onder de 2 graden te blijven?
  3. Welke uitdagingen staan u hierbij te wachten?
  4. Welk samenspel is nodig om duurzaamheid te versnellen?

Wat is de overeenkomst?

Maar wat is nou de overeenkomst? Bernice en NS hebben een gemeenschappelijk doel: aandacht vragen voor klimaatverandering en de CO2-uitstoot verminderen. Zowel NS als Bernice zijn op hun manier bezig om klimaatverandering te bestrijden. Bernice door als journalist de gevolgen van de klimaatverandering voor mens, dier en planeet te laten zien en NS door klimaatneutraal reizen mogelijk te maken, bijvoorbeeld door de inkoop van 100% groene stroom voor onze elektrische treinen. Wij zijn fan van elkaars werk. Daarom steunen wij elkaar.