Naar content

Hoofdnavigatie

Duurzaam lintje voor Carola Wijdoogen

Tijdens de jaarlijkse Duurzame Dinsdag op 5 september 2017 kreeg Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen bij NS, het zogenoemde ‘duurzame lintje’.


Het duurzame lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid en een eerbetoon aan personen die op een speciale manier een bijdrage hebben geleverd aan duurzame samenleving.

“Supergaaf dat ik dit duurzame lintje heb gekregen", vertelt Carola enthousiast. "Helemaal als eerste directeur duurzaamheid. Ik hoop dat ik bedrijven en ook onze overheid heb geïnspireerd. Want bijvoorbeeld goede samenwerking met leveranciers kan tot nog veel meer nieuwe groene stroom leiden.”

'Ongelooflijke deskundigheid'

Een jury koos Carola en oordeelde dat zij “beschikt over een bijzondere combinatie van ongelooflijke deskundigheid, vasthoudendheid en bescheidenheid. Met deze kwaliteiten wist zij NS volledig op windstroom te krijgen. Daarnaast deelt zij haar ervaring met MVO-vakmensen.” Ook Ruud Koornstra en Wouter van Dieren ontvingen de onderscheiding.

Over Carola

Carola begon haar carrière bij NS als hoofd Inkoop en Hoofd Portfoliomanagement en Innovatie. In 2010 werd zij (de eerste) Directeur Duurzaam Ondernemen bij NS, en was ze de drijvende kracht achter het afsluiten van het grootste groene windstroomcontract ter wereld, waardoor alle binnenlandse elektrische treinen dit jaar op groene stroom van nieuwe windparken rijden.

Duurzame Dinsdag

De uitreiking is onderdeel van Duurzame Dinsdag, sinds 2004 georganiseerd door IVN, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, in samenwerking met een aantal partnerorganisaties. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën.