Naar content

Hoofdnavigatie

NS Lab

In 2018 hebben we een start gemaakt aan de NS Lab-app, een app die jouw reis aangenamer maakt. Dit doen we door via de app persoonlijke reisbegeleiding aan te bieden op zowel het station als in de trein. En door je tijdens je reis entertainment voor onderweg aan te bieden.


Stap voor stap reisbegeleiding

NS Lab biedt jou stap voor stap reisbegeleiding, maar is geen reisplanner. Hoe dat werkt? Je plant je reis in de NS-app en deelt deze met de NS Lab-app. Vervolgens ontvang je handige informatie en entertainment voor onderweg. Zo zie je hoeveel minuten je nog hebt om je trein te halen, waar en wanneer je moet overstappen en krijg je navigatie naar je perron op een aantal grote stations. Ook als je geen reis gepland hebt biedt NS Lab je, op basis van jouw locatie, de reisinformatie die je nodig hebt. Zo laten we je zien in welke trein je zit en op welke stations deze nog gaat stoppen.

Entertainment voor onderweg

Naast stap voor stap reisbegeleiding krijg je met NS Lab ook entertainment voor tijdens je treinreis. Maak kennis met MindfulNS voor een relaxtere reis, luister naar één van onze podcasts of speel de quiz Spoorwijs, exclusief op jouw treinreis tussen Amsterdam en Eindhoven.

Test Panel

Sinds juli 2018 is de NS Lab-app voor een geselecteerd aantal testers uit het NS Panel beschikbaar gesteld. Aan de hand van de feedback die we ontvangen voegen we features aan de app toe of passen we ze aan. Zo begrepen we van de meerderheid van de testers dat zij toegevoegde waarde zagen in de route vanaf je incheck paal naar het juiste perron. Ook kregen we een aantal suggesties met betrekking tot extra informatie. Bijvoorbeeld het visueel maken van hoe ver de trein nog van het station verwijderd is. En wat de lengte van de trein is. 

Test je mee?

In 2019 maken we NS Lab beschikbaar in de Appstore en Playstore. De app is dan beschikbaar voor iedereen. Wil je het al eerder uitproberen? Dan kun je tot die tijd met ons mee testen. Stuur daarvoor een mail naar proeftuin@ns.nl onder vermelding van “Aanmelden NS Lab”.