Naar content

Hoofdnavigatie

Persoonlijke reisbegeleiding

De NS Lab-app biedt u stap voor stap reisbegeleiding, maar is geen reisplanner. Hoe dat werkt? U plant uw reis in de NS-app en deelt deze met de NS Lab-app. Vervolgens ontvangt u handige informatie onderweg. Zo ziet u hoeveel minuten u nog heeft om uw trein te halen, waar en wanneer u moet overstappen en krijgt u navigatie naar uw perron op een aantal grote stations. Ook als u al op pad bent biedt NS Lab u, op basis van uw locatie, de reisinformatie die u nodig heeft. Zo laten we u zien in welke trein u zit en op welke stations de trein nog gaat stoppen.


Zodra u uw reis vanuit de NS-app deelt met de NS Lab-app en u op het station incheckt, verschijnt in de app de handigste route van uw incheckpaaltje naar het perron van vertrek. Bovenaan in uw scherm ziet u de tijd tot vertrek van uw trein. Wanneer de trein vertrekt, ziet u hoe lang de trein er nog over doet en hoeveel staions u nog passeert voordat u moet uitstappen. 

NS Lab in ontwikkeling

Op dit moment is NS Lab nog vol in ontwikkeling en staan er voor 2019 nieuwe features op de planning. 

We willen het makkelijker voor u maken om uw vaste reizen terug te laten keren in NS Lab. Als een reis in uw kalender voorkomt, houdt de app voor u in de gaten of uw trein nog volgens plan rijdt. Vertrekt uw trein van een ander spoor? Dan ontvangt u daar een berichtje van.

Uw NS Lab profiel willen we in 2019 uitbreiden met persoonlijke reisbegeleiding, maar ook aanvullen met uw gereisde kilometers met NS. Zo willen we u in de toekomst laten zien hoeveel ritten u al heeft gemaakt, hoeveel van deze ritten in de spits of juist buiten de spits waren en hoe lang u in totaal in de trein heeft gezeten. Ook maken we inzichtelijk hoe vaak u in drukke treinen zit en of er rustigere treinen op uw traject zijn. Als uw geplande trein korter is dan gepland, ontvangt u ook een seintje en stellen we een alternatief voor. 

Tijdens de treinreis willen we u meer leuke feitjes bieden over de rit. Zo willen we u in de toekomst laten zien met welke snelheid de trein rijdt. Leest u leuke feitjes over de trein waarin u zit. En wordt u voorzien van wetenswaardigheden over de omgeving die aan u voorbij trekt. NS Lab ondersteunt in de toekomst ook deur-tot-deur diensten, waarbij u eenvoudig vanaf uw huidige locatie een OV-reis kunt plannen.