Naar content

Hoofdnavigatie

Test mee

Een app bouwen doen we niet alleen, daar hebben we de hulp van reizigers hard bij nodig. Waar hebben reizigers behoefte aan? Meer informatie voor onderweg of juist meer entertainment? Wil men altijd hetzelfde reis- en entertainmentaanbod zien, of moet dit per traject verschillen? Werkt alles naar behoren? Heeft de reiziger behoefte aan de stap voor stap reisbegeleiding?


Test Panel

Sinds juli 2018 is de NS Lab App voor een geselecteerd aantal testers uit het NS Panel beschikbaar gesteld. Aan de hand van de feedback die we ontvangen van deze testers voegen we features aan de app toe of passen we ze aan. Zo begrepen we van de meerderheid van de testers dat zij toegevoegde waarde zagen in de route vanaf incheckpaal naar het juiste perron. Ook kregen we een aantal suggesties met betrekking tot extra informatie. Bijvoorbeeld het visueel maken van hoe ver de trein nog van het station verwijderd is. En wat de lengte van de trein is. 

Naast dat we regelmatig nieuwe features toevoegen of aanpassen (bugs fixen), verbreden we ook de mogelijkheden. Waar sommige functies alleen in Utrecht en Den Bosch mogelijk waren, hebben we eind 2018 een aantal stations toegevoegd (zoals Rotterdam CS en  Amsterdam CS). 

Test u mee?

In 2019 maken we NS Lab beschikbaar in de Appstore en Playstore. De app is dan beschikbaar voor iedereen. Wilt u het al eerder uitproberen en ons helpen met uw feedback? Dan kunt u tot die tijd met ons mee testen. Stuur daarvoor een mail naar proeftuin@ns.nl onder vermelding van “Aanmelden NS Lab”. U ontvangt dan per mail de downloadinstructies en ontvangt regelmatig een mail waarin we uw feedback vragen op een bepaald onderwerp. Misschien ontvangt u ook een uitnodiging om bij ons op kantoor langs te komen voor verdiepende interviews. Tot nu toe bestaat de poule uit +/- 600 testers, waarbij er altijd ruimte is voor meer.

Wilt u überhaupt met NS meedenken op verschillende vlakken (niet alleen met apps)? Meldt u dan aan voor het NS panel. Via deze website kunt u uw mening geven over allerlei onderwerpen die te maken hebben met NS.

Als panellid ontvangt u regelmatig per e-mail een uitnodiging van ons om deel te nemen aan een onderzoek. Deze onderzoeken variëren van korte online vragenlijsten tot polls en discussies.