Naar content

Hoofdnavigatie

Dutch Design Week

Van zaterdag 20 t/m zondag 28 oktober 2018 vindt in Eindhoven Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Reis van morgen tijdens Dutch Design Week

Dutch Design Week begint dit jaar al in de trein met een speciale coupé van Amsterdam naar Eindhoven.

Naar aanleiding van een NS Design Challenge in 2017 hebben ontwerpers, Studio Jan Pieter Kaptein, Manon van Hoeckel en Headmade, design in gezet om de reistijd waardevoller te maken. De reacties waren enthousiast en daarom zijn de concepten dit jaar verder ontwikkeld en gebundeld in een nieuw app. Tijdens Dutch Design Week kan je deze app proberen in treinen met een speciale coupé.

Bij aankomst op station Eindhoven en Eindhoven Strijp-S kun je de resultaten van de NS Design Challenge 2018 zien en ervaren. Twee ontwerpduo’s: Studio Toer (Castor Bours en Wouter Widdershoven) en Bouke Bruins & Wouter Corvers, hebben de opdracht gekregen om design in te zetten om de wachtijd waardevoller te maken. 

In de expositie op het Ketelhuisplein kun je een nieuwe visie op het treininterieur zien en ervaren door middel van Virtual Reality. Ook worden er andere concepten getoond die je kunt uitproberen. Graag gaan we in het NS Live Lab met je in gesprek over de visie en nieuwe concepten, want jouw mening helpt ons verder. Mobiliteit maken we samen! 

De expositie is dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur en gratis toegankelijk.

Terugblik Dutch Design Week 2017

Reis van morgen - Ketelhuisplein

Ervaar in Virtual Reality het nieuwe treininterieur!

App voor beleving en inspiratie

Een cursus MindfulNS, podcasts luisteren of de SPOORWIJS quiz spelen?

Samen werken aan de reis van morgen

Denk met ons mee en ontdek hoe comfortabel treinreizen kan zijn.

Stationstaal

Schuilt er een taalgenie in jou? Kom er achter tijdens Dutch Design Week.

Stationswijzer

Waar ga jij vandaag naar toe?