Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Ambassade van Mobiliteit

Bij de Ambassade van Mobiliteit wordt mobiliteit als middel gezien, niet als doel. De mens staat continu centraal om niet weer in dezelfde valkuilen te stappen van de jaren 30, toen steden werden ontwikkeld voor auto’s in plaats van voor mensen.


Praat mee!

In de Ambassade van Mobiliteit faciliteert NS de dialoog om samen met partners, wetenschappers, ontwerpers en experts te zoeken naar inspirerende oplossingsrichtingen om mobiliteit te herdefiniëren. Om te durven experimenteren en bestaande dogma’s ter discussie te stellen. Samen met partners en publiek gaan we de Reis van de Toekomst verkennen. Waarin we Dutch Design Week zien als tussenstop, niet als eindstation. Een tussenstop waarin we dilemma’s opwerpen en perspectieven ophalen. Kom ook en praat mee want mobiliteit maken we samen! Download hieronder het manifest, het blokkenschema en het weekprogramma.

Interactieve maquette

De Reis van de Toekomst krijgt letterlijk vorm in de interactieve maquette die NS in de Ambassade van Mobiliteit presenteert. In deze maquette zijn de negen verschillende fases te zien van de reis van deur tot deur. In die reis kunnen DDW-bezoekers op verschillende manieren zien wat de uitdagingen zijn waarvoor we staan en hoe innovaties daar een oplossing in kunnen vormen. Zo kun je met een VR-bril een kijkje nemen op een station in de toekomst en zien hoe nieuwe vervoersvormen beter aansluiten op het openbaar vervoer.

Locatie en openingstijden

Locatie

Strijp S, naast het Ketelhuisplein, achter Radio Royaal

Openingstijden

Dagelijks geopend van 11:00 tot 18: 00 uur

Kosten

Gratis toegankelijk