Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Ambassade van Sustainable Design

Met het thema ‘If not now, then when’ benadrukt deze ambassade de urgentie van de gewenste transitie naar duurzaamheid en een meer circulaire economie en manier van leven. Hoe kunnen we zorgen voor impact, als bedrijfsleven, als ontwerpers, als consumenten? Die vraag staat centraal in de Embassy of Sustainable Design.


Transparantie

In de tentoonstelling wordt duidelijk dat de gewenste transitie alleen kan slagen door een transparante en open samenwerking. Het gaat niet alleen om duurzame producten, maar om een verandertraject dat vraagt om investeringen, nieuwe businessmodellen en soms keuzes voor een minder eenvoudige route, gericht op de lange termijn. Met name grote bedrijven hebben hier veel impact op door hun marktpositie en schaalgrootte. NS toont tijdens DDW haar visie op duurzaam reizen en laat haar samenwerking zien met diverse circulaire ondernemers.

Hoe ontwerp JIJ het Circulaire Station van de toekomst?

NS en Prorail als eigenaren en Bureau Spoorbouwmeester als adviseur voor ontwerp en vormgeving, dagen je uit om mee te ontwerpen aan het circulaire station van de toekomst. Onze ambitie is dat alle stations in 2030 circulair zijn. Dit betekent dat de kringlopen op stations dan gesloten zijn en afval tot de verleden tijd behoort.

In het ‘Spoorbeeld’ staan visies, kaders en vormgevingsprincipes voor het station en het spoor. Samen zorgen we dat circulariteit onderdeel wordt van het ontwerp- en vormgevingsbeleid. We vragen feedback en innovatieve ideeën voor deze circulaire opgave.

Kom op 22 oktober van 9:00 - 13:00 naar de Dutch Design Week en ontwerp mee in een workshop over Circulaire Stations in de inspirerende omgeving van het Innovation Powerhouse van Van Berlo. Meedoen? Meld je aan via de blauwe button!

Locatie en openingstijden

Locatie

Strijp T, Innovation Powerhouse

Openingstijden

Dagelijks geopend van 11:00 tot 18: 00 uur

Kosten

Gratis toegankelijk