Naar content

Hoofdnavigatie

Design Challenge

Hoe kun je een station op zo’n manier met haar bezoekers en omgeving verbinden dat bezoekers er aangenaam kunnen verblijven? Ontdek de resultaten StationsWijzer en Stationstaal op station Eindhoven Centraal.


Stationstaal

Stationstaal is voor en van iedereen. Door middel van magnetische letters op het station kan je een berichtje kwijt. Wil je een actueel thema bespreekbaar maken? Een gedicht delen? Of misschien het hart veroveren van een medereiziger? Eind oktober, tijdens Dutch Design Week, zijn deze magnetische letters overal op station Eindhoven Centraal te vinden.

Ontwerpers Wouter Corvers en Bouke Bruins gaan samen met NS, en de bezoekers van het station, de uitdaging aan om de beste vorm van Stationstaal te vinden. Wat zijn de beste plekken, vormen en woorden om een boodschap over te brengen? Misschien schuilt er wel een taalgenie in jou? Kom er achter tijdens Dutch Design Week!

Stationswijzer

Ontdek via de StationsWijzer de leukste activiteiten en evenementen rondom Eindhoven, tijdens Dutch Design Week. Is er bijvoorbeeld een PSV wedstrijd? De StationsWijzer wijst je de richting en de snelste route naar het stadion. De wijzer laat steeds weer een andere activiteit zien. Zo ontvang je als reiziger elke dag weer inspiratie voor een nieuw avontuur.

Ontwerpstudio ‘Toer’ heeft de StationsWijzer ontworpen voor de NS Design Challenge 2018. Een station is vooral bekend als opstapplaats voor de treinreis, maar kan tegelijkertijd ook een plek van inspiratie zijn. Wat zou er, naast het reizen met de trein, nog meer te zien en te doen zijn rondom het station? De StationsWijzer laat het je dit jaar zien op station Eindhoven Centraal tijdens Dutch Design Week.

Weet jij leuke activiteiten of evenementen die binnenkort plaatsvinden rondom Eindhoven en wil je deze graag delen met medereizigers? Deel via #StationsWijzer beeldmateriaal en locaties. Wie weet zien we elkaar daar?