Naar content

Hoofdnavigatie

Experience Train

In de toekomst willen we niet alleen vóór, maar ook tijdens de reis ondersteuning bieden. Om je reistijd leuker en aangenamer te maken, introduceren we vanaf oktober de app voor beleving en inspiratie. Gebruik je treinreis bijvoorbeeld om een cursus MindfulNS te doen, speel de quiz SPOORWIJS op het traject Amsterdam – Eindhoven of luister naar de verhalende podcasts ‘Luisterruit’ en ‘Heen en Weer’.


Vanaf eind oktober is de app voor beleving en inspiratie te downloaden in de Play Store en App Store. Ook kun je de app al proberen in treinen naar Dutch Design Week 2018 in Eindhoven. Check van te voren de speciale dienstregeling

Luisterruit

Luisterruit is een serie intieme audiotours die van je ritje in de trein een reis maakt. In elke aflevering van Luisterruit gidst Thijs – jouw persoonlijke reisleider – je langs interviews en reportages zodat jij jouw treinreis met nieuwe ogen en oren kunt ervaren. Zo leert een wolkenfanaat je het weer te voorspellen, brengt een flirtcoach je de kneepjes van het flirtvak bij en vertelt een lucide dromen expert hoe je op reis kunt gaan in je eigen hoort.

Luisterruit is een concept van Manon van Hoeckel en is verder ontwikkeld met ontwerper Tom Loois. De items worden gemaakt door een wisselend gezelschap van radiomakers.

Naast de app zijn de afleveringen van Luisterruit ook te beluisteren via de podcasts app (iOS), stitcher (Android), Soundcloud of Itunes.

Heen en Weer

'Heen en Weer' is een podcast over treinreizigers, rechtstreeks vanuit de trein. Reis mee in het hoofd van de passagiers die je dagelijks tegenkomt. Verwonder je over het liefdesleven van de conducteur. Luister naar het merkwaardige verhaal van de psycholoog, die jij alleen kent als de man die om stilte vraagt in de stiltecoupé. En droom mee met het meisje tegenover je. Het meisje dat de treincoupé heeft omgetoverd in een grote make-up tafel.

Daniel Disselkoen spreekt elke week met een typische treinreiziger. Luister mee in 'Heen en Weer'.

Heen en Weer is een concept van Daniel Disselkoen van Headmade. De afleveringen van Heen en Weer zijn vanaf 10 september te beluisteren in de nieuwe app van NS en via de podcasts app (iOS), stitcher (Android), Soundcloud of Itunes.

SpoorWIJS - spieken mag!

Via de eigen smartphone worden reizigers op een subtiele manier uitgedaagd en gestimuleerd om te interacteren met medereizigers – én om het traject waar ze op rijden te ontdekken. Op een speelse manier wordt de kennis van reizigers over de omgeving waar ze op dat moment doorheen rijden getest, en wordt hun behendigheid en inschattingsvermogen op de proef gesteld. In real-time speelt de hele coupé hetzelfde spel.

SpoorWIJS is een concept van Designbureau Waarmakers.

MindfulNS

Wie zijn tijd in de trein zinvol wil gebruiken kan ervoor kiezen om af en toe bewust uit de auto-pilot te stappen. Dat is niet alleen bevorderlijk voor je (mentale) gezondheid maar draagt ook bij aan een beter functioneren op de werkvloer. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het probleemoplossend vermogen en alertheid door Mindfulness oefeningen worden vergroot. Bovendien blijken personen die gedurende een bepaalde periode Mindfulness beoefenen effectiever in de omgang met stress en negatieve emoties. Met MindfulNS willen we de meerwaarde van Mindfulness bereikbaar maken voor reizigers. Een waardevolle besteding van je tijd in de trein!

MindfulNS is bedacht door Studio Jan Pieter Kaptein.