Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Mobility Experience Park

NS denkt mee van deur tot deur. Zo ook over het vervoermiddel dat je vanaf je voordeur naar het station brengt en vanaf het station naar je eindbestemming.


Mobiliteit van de Toekomst 

Innovatieve technologie maakt nieuwe manieren van vervoer toegankelijk voor een groot publiek. Deze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten én hun aandachtspunten. Een aantal van deze mobiliteitsoplossingen staan in het Mobility Experience Park op een voetstuk. Ze zijn door NS en We-all-wheel geselecteerd op de rol die ze kunnen spelen in de Reis van de Toekomst en het komen tot een flexibel mobiliteitssysteem wat kan voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame mobiliteit.
 

Test Mobiliteit van de Toekomst

Tijdens Dutch Design Week legt NS in het Gloeilampplantsoen een speciaal parcours aan waarop jij diverse vormen van vervoer kunt testen. NS heeft een voorkeur voor vervoer dat comfortabel en elektrisch is en gedeeld kan worden, want op deze manier kunnen ruimte en mogelijkheden het meest efficiënt benut worden. Daarom is bijvoorbeeld de AirWheel te testen. Een lichtgewicht unicycle die milieuvriendelijk, snel oplaadbaar en handzaam is. Een ideaal vervoersmiddel voor korte afstanden. Probeer zelf wat voor jou het beste werkt en ervaar de voor- en nadelen van nieuwe vormen van vervoer.

Even bijkomen

Er is genoeg te zien en te doen tijdens Dutch Design Week. Geen gek idee om even op te laden met een kop koffie. Neem plaats in de speciaal ingerichte ‘huiskamer’. Volledig ingericht met meubels gemaakt van oude treinonderdelen en gele reisinformatieborden die de huiskamer een bijzonder karakter geven. De meubels zijn gemaakt door ‘sociale’ ondernemers. NS streeft naar een circulaire bedrijfsvoering, door het gebruik van nieuwe grondstoffen te beperken en grondstoffen zolang mogelijk in kringloop te houden. 

Zelf ook zo’n meubel in uw huiskamer? Dat kan, de meubels in de huiskamer zijn te koop, meer info hierover in de huiskamer op DDW.

Locatie en openingstijden

Locatie

Strijp T, Gloeilampplantsoen (grenzend aan station Strijp-S of te bereiken vanuit Strijp-S via verbindingsbrug)

Openingstijden

Dagelijks geopend van 11:00 tot 18: 00 uur

Kosten

Gratis toegankelijk