Hoofdnavigatie

Naar content

Regio Flevoland

Bekijk wat er in uw regio is veranderd of plan uw reis met de Reisplanner.


Snellere Intercity's naar het Noorden en de Randstad

In 2017 zijn de Intercity’s tussen Zwolle en Den Haag Centraal via Lelystad 2 tot 3 minuten sneller. Dit komt door de nieuwe infrastructuur op de Amsterdamse Zuidas en doordat deze Intercity niet meer stopt in Duivendrecht. Reizigers tussen Leeuwarden en Amsterdam Zuid zijn, ook door een kortere stop in Zwolle, 4 tot 6 minuten sneller. In Leiden stappen reizigers bovendien sneller over op de Intercity’s richting Den Haag HS en Rotterdam. 

Rondom Almere

Meer Intercity’s tussen Almere en Schiphol

Het aantal Intercity’s tussen Almere en Schiphol gaat van 2 naar 4 keer per uur. De spreiding over het uur tussen Lelystad en Almere verbetert, waardoor reizigers minder lang hoeven te wachten op het station. De Intercity’s tussen Lelystad en Almere rijden 4 keer per uur door richting Amsterdam Zuid, Schiphol en Leiden. Vanaf Leiden gaan ze om en om naar Den Haag Centraal en naar Den Haag HS - Rotterdam Centraal - Dordrecht. In Leiden worden goede overstappen geboden.

Reizigers met de Sprinter uit Almere Oostvaarders, Almere Buiten en Almere Parkwijk zijn altijd tot 10 minuten sneller in Amsterdam Zuid en Schiphol als ze in Almere Centrum overstappen op de Intercity’s. Omdat de Sprinter Almere Oostvaarders - Schiphol 8 minuten stilstaat in Weesp. Ten opzichte van de oude dienstregeling zijn deze reizigers circa 3 minuten sneller.

Almere Buiten

De Intercity Lelystad - Schiphol - Dordrecht stopt ook 2 keer per uur op Almere Buiten. Reizigers van en naar Almere Buiten reizen hierdoor 11 minuten sneller naar Amsterdam Zuid, Schiphol en de westelijke Randstad.

Almere - Utrecht

De Sprinter tussen Almere en Utrecht rijdt niet meer door naar Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders. De reistijd vanaf deze stations richting Utrecht blijft wel ongeveer gelijk door een goede overstap in Almere Centrum. 

De reistijd van Utrecht naar Almere wordt tijdelijk 5 minuten langer. Daarnaast stopt deze trein in beide richtingen niet meer in Utrecht Overvecht. Reizigers tussen Utrecht Overvecht en het Gooi/Flevoland krijgen een extra overstap en een langere reistijd. Ook deze aanpassing is tijdelijk. Dit komt onder meer omdat de aanpassingen in Naarden-Bussum nog niet gereed zijn.

Meer Intercity's in de avonduren rond Almere

  • De Intercity Zwolle - Schiphol rijdt ook in de avonduren via Amsterdam Zuid. Hierdoor zijn reizigers tussen bijvoorbeeld Lelystad en Schiphol (en verder) 15 minuten sneller op hun bestemming. In aanvulling daarop rijdt de Intercity Almere - Amsterdam Centraal. Er rijden dus in de avonduren 4 in plaats van 2 intercity’s vanuit Almere richting de Randstad. 
  • De nieuwe derde en vierde Intercity Lelystad - Almere - Schiphol rijdt op werkdagen en zaterdag tot circa 20.00 uur.
  • Tussen Hoofddorp, Schiphol, Amsterdam Zuid, Hilversum en Utrecht rijden in de avonduren vanaf circa 20.00 uur 2 treinen per uur. In Weesp en Hilversum kunnen reizigers overstappen. De Sprinter Utrecht - Hilversum stopt 2 keer per uur op alle stations en rijdt 1 keer per uur door naar Almere Centrum.

Lelystad - Amsterdam Centraal

Door de extra Intercity naar Amsterdam Zuid en Schiphol, vervalt de rechtstreekse Intercity tussen Lelystad en Amsterdam Centraal op het traject Lelystad - Almere. Reizigers tussen Lelystad Centrum en Amsterdam Centraal kunnen in Almere aan de overzijde van hetzelfde perron overstappen met gelijkblijvende reistijd.

Duivendrecht

De Intercity’s tussen Zwolle en Den Haag Centraal stoppen niet meer op station Duivendrecht. De Intercity Lelystad - Almere - Schiphol - Dordrecht stopt wel in Duivendrecht. Hiermee behoudt Duivendrecht een Intercityverbinding met Almere en Lelystad.

Dronten, Kampen Zuid en de westelijke Randstad

Reizigers van en naar Kampen Zuid en Dronten hebben ongeveer 14 minuten minder reistijd richting Schiphol en de westelijke Randstad. Reizigers van en naar Kampen Zuid en Dronten die in Zwolle overstappen reizen hierdoor 10 minuten langer.