Hoofdnavigatie

Naar content

Noord-Holland Noord en Kennemerland

Bekijk wat er in uw regio is veranderd of plan uw reis met de Reisplanner.


Vanuit Heiloo vaker naar Alkmaar Noord en Heerhugowaard en sneller naar Schagen, Anna Paulowna en Den Helder

De Intercity Den Helder - Nijmegen stopt altijd in Heiloo. De Intercity Alkmaar - Maastricht stopt niet meer op dit station. Zo krijgen reizigers de hele dag een herkenbare dienstregeling, namelijk 4 in plaats van 2 verbindingen naar Alkmaar Noord en Heerhugowaard. Daarnaast is er een rechtstreekse, tot 7 minuten snellere verbinding tussen Heiloo en de stations Schagen, Anna Paulowna en Den Helder.

Spitsintercity Haarlem - Alkmaar

De Spitsintercity Haarlem - Alkmaar stopt weer in Heiloo en Castricum. De reistijd van deze Intercity neemt hierdoor met ongeveer 5 minuten toe.

Spitsintercity Alkmaar - Schagen

Reizigers ten noorden van Alkmaar die richting Haarlem reizen, kunnen in Alkmaar snel overstappen van de Intercity Schagen - Alkmaar op de Intercity richting Haarlem (en in de avondspits in de andere richting). Er rijden hiervoor enkele extra treinen tussen Alkmaar en Schagen in aansluiting op de spitsintercity Haarlem - Alkmaar.

Enkhuizen - Amsterdam Centraal

Alle Intercity’s stoppen weer op station Hoorn Kersenboogerd, dus ook de spitsintercity’s. De Intercity’s Enkhuizen - Amsterdam Centraal en Amsterdam Centraal - Amersfoort zijn niet meer gekoppeld. Dit heeft geen extra reistijd tot gevolg, wel een extra overstap. De spitsintercity’s geven in Sloterdijk betere aansluitingen richting Schiphol en Haarlem en geven in Amsterdam Centraal een betere aansluiting naar Utrecht dan de reguliere Intercity’s. NS zal hier bij de lengte van de treinen rekening mee houden.

Meer Sprinters tussen Breukelen en Amsterdam Centraal

Tussen Breukelen en Amsterdam Centraal gaan overdag 4 in plaats van 2 Sprinters per uur rijden. De Sprinter Rhenen - Breukelen gaat hiervoor doorrijden naar Amsterdam Centraal en Uitgeest. Hiermee krijgen reizigers vaker een rechtstreekse verbinding.

Amsterdam Centraal - Vlissingen via Haarlem

De Intercity Amsterdam Centraal - Vlissingen rijdt via Haarlem en niet meer via Schiphol. Reizigers tussen Zeeland en Schiphol stappen over in Rotterdam (met de Intercity direct) of in Leiden (op hetzelfde perron aan de overkant).

Sneller overstappen op Leiden Centraal

In Leiden verbeteren de aansluitingen van en naar Haarlem en van en naar Schiphol. Iedere 15 minuten is er vanuit deze richtingen in Leiden een reismogelijkheid naar Den Haag Centraal en Den Haag HS, waarvan 2 keer per uur met overstap in Leiden. Ook sluiten de Sprinters rondom Leiden beter aan op de Intercity’s.

Purmerend Overwhere, Purmerend, Purmerend Weidevenne en Zaandam Kogerveld

Er rijden 's avonds laat 2 extra Intercity's naar Amsterdam Centraal, deze treinen stoppen op alle tussengelegen stations. 

Nieuwe stationsnamen

In de Zaanstreek wijzigen 2 stations van naam. Koog Bloemwijk wordt Koog aan de Zaan. Koog Zaandijk wordt Zaandijk Zaanse Schans.