Hoofdnavigatie

Naar content

Overijssel en Gelderland

Bekijk wat er in uw regio is veranderd of plan uw reis met de Reisplanner.


Rondom Zwolle

Betere aansluitingen

De Intercity van en naar Leeuwarden wacht voortaan 3 minuten korter in Zwolle waardoor de reistijd tussen Leeuwarden en de Randstad korter wordt. De aansluiting tussen de treindienst Emmen - Zwolle en de Intercity’s van en naar de Hanzelijn wordt juist 3 minuten ruimer. Reizigers stappen hierdoor comfortabeler over. In de ochtendspits hebben 3 Intercity’s van Zwolle naar Leeuwarden 3 minuten extra wachttijd in Zwolle. Dit biedt ruimte voor extra spitstreinen vanuit Emmen. 

Van Zwolle naar de Randstad

In 2017 zijn de Intercity’s tussen Zwolle en Den Haag Centraal via Lelystad 2 tot 3 minuten sneller. Dit komt door de nieuwe infrastructuur op de Amsterdamse Zuidas en doordat deze Intercity niet meer stopt in Duivendrecht. Reizigers tussen Leeuwarden en Amsterdam Zuid zijn, ook door de kortere stop in Zwolle, 4 tot 6 minuten sneller. In Leiden stappen reizigers bovendien sneller over op de Intercity’s richting Den Haag HS en Rotterdam. 

Zwolle - Roosendaal

De Intercity tussen Zwolle en Roosendaal is 9 minuten sneller doordat deze niet meer stopt in Arnhem Zuid, Elst en Nijmegen Lent.

Meer Sprinters Wijchen - Nijmegen

Tussen Wijchen, Nijmegen en Arnhem rijden 4 Sprinters per uur (op werkdagen en op zaterdag tot circa 20.00 uur). In Arnhem sluiten de Sprinters aan op de Intercity’s van en naar Utrecht (die elk kwartier rijden) en de Intercity van en naar Zwolle (die elk half uur rijdt). De Sprinters uit Zutphen rijden door naar Wijchen en de Sprinters uit ‘s-Hertogenbosch rijden door naar Arnhem. Hierdoor ontstaan meer rechtstreekse verbindingen per Sprinter van Arnhem tot aan Wijchen. 

Apeldoorn - Almelo - Enschede

De Sprinter Apeldoorn - Almelo - Enschede rijdt buiten de spits niet meer tussen Almelo en Enschede.

Kortere overstap en meer reismogelijkheden rond Amersfoort

De overstap tussen de Sprinter Zwolle - Amersfoort en de Sprinter Amersfoort - Amsterdam wordt verkort. Reizigers tussen bijvoorbeeld Harderwijk en het Gooi zijn hierdoor tot 14 minuten sneller. Amersfoort Vathorst krijgt elk kwartier een trein richting het westen.

Enschede, Enschede Kennispark, Hengelo, Borne, Almelo de Riet

Op maandag tot en met virjdag rijdt er in de avondspits 1 extra Sprinter naar Almelo. Deze Sprinter vertrekt uit Enschede om 17.58 uur.