Hoofdnavigatie

Naar content

Utrecht, ’t Gooi en Amersfoort

Bekijk wat er in uw regio is veranderd of plan uw reis met de Reisplanner.


Meer Sprinters tussen Breukelen en Amsterdam Centraal

Tussen Breukelen en Amsterdam Centraal gaan overdag 4 in plaats van 2 Sprinters per uur rijden. De Sprinter Rhenen - Breukelen gaat hiervoor doorrijden naar Amsterdam Centraal en Uitgeest. Hiermee krijgen reizigers vaker een rechtstreekse verbinding.

Frequentieverhoging Utrecht Leidsche Rijn

Op station Utrecht Leidsche Rijn stoppen voortaan 4 in plaats van 2 Sprinters per uur per richting. Tussen Geldermalsen, Utrecht en Woerden rijdt elk kwartier een doorgaande Sprinter met een korte stop op Utrecht Centraal. Om deze verbeteringen mogelijk te maken, staat de Sprinter Utrecht Centraal - Den Haag Centraal in Woerden 8 minuten stil. Reizigers van bijvoorbeeld Vleuten naar Gouda Goverwelle, kunnen in Woerden overstappen op de Sprinter Breukelen - Rotterdam. 

Almere - Utrecht

De Sprinter tussen Almere en Utrecht rijdt niet meer door naar Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders. De reistijd van die stations richting Utrecht blijft wel ongeveer gelijk door een goede overstap in Almere Centrum. 

De reistijd van Utrecht naar Almere wordt tijdelijk 5 minuten langer. Daarnaast stopt deze trein in beide richtingen niet meer in Utrecht Overvecht. Reizigers tussen Utrecht Overvecht en het Gooi/Flevoland krijgen een extra overstap en een langere reistijd. Deze aanpassingen zijn tijdelijk en zijn onder meer veroorzaakt doordat aanpassingen in Naarden-Bussum nog niet gereed zijn.

Venlo - Eindhoven - Utrecht Centraal - Schiphol 

De Intercity Venlo-Eindhoven rijdt door richting Schiphol, in plaats van Den Haag. Hiervoor wordt deze Intercity in Eindhoven gecombineerd met de Intercity Heerlen-Schiphol. Reizigers uit Venlo, Helmond en Deurne krijgen hiermee een rechtstreekse verbinding met ‘s-Hertogenbosch, Utrecht, Amsterdam Zuid en Schiphol. In Eindhoven is een overstap aan de overzijde van het perron op de Intercity Eindhoven-Den Haag.  In de andere richting splitst de Intercity vanuit Schiphol in Eindhoven in een deel richting Venlo en een deel richting Heerlen.

In de avonduren rijdt de Intercity Heerlen-Schiphol niet. Dan rijdt een Intercity Venlo-Eindhoven v.v. met dezelfde dienstregeling als overdag. Zo worden de overstappen van en naar Den Haag altijd geboden.

Kortere overstappen Amersfoort

De overstap tussen de Sprinter Zwolle - Amersfoort en de Sprinter Amersfoort - Amsterdam wordt verkort. Reizigers tussen bijvoorbeeld Harderwijk en het Gooi zijn hierdoor tot 14 minuten sneller. Amersfoort Vathorst krijgt elk kwartier een trein richting het westen.

Gewijzigde aansluitingen Baarn

Door de wijzigingen in de Sprinterdiensten rond Amersfoort krijgt de Sprinter Utrecht - Soest in Baarn een aansluiting van 15 minuten op de Sprinter van en naar Amersfoort en 30 minuten op de Sprinter van en naar Hilversum. 

Utrecht - ’s-Hertogenbosch

In ‘s-Hertogenbosch rijden de Sprinters uit Utrecht niet meer door richting Tilburg. Reizigers tussen Utrecht en Tilburg stappen in ’s-Hertogenbosch over op de Sprinter naar Dordrecht of de Intercity naar Roosendaal.

Den Haag/Rotterdam - Amersfoort

In Utrecht Centraal worden de Intercity’s uit Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal richting Amersfoort niet meer gekoppeld. Hierdoor kunnen deze treinen op drukke momenten langer worden gemaakt. Het gevolg is wel dat er van en naar Rotterdam 2 keer per uur in Utrecht moet worden overgestapt. Daarnaast rijdt er vanuit Rotterdam 2 keer per uur een rechtstreekse Intercity. Door de gewijzigde vertrektijden neemt daarnaast het aantal reismogelijkheden van Den Haag naar Amersfoort toe van 2 naar 4 keer per uur. Vanuit Amersfoort richting Den Haag blijft het aantal reismogelijkheden per Intercity 2 keer per uur (rechtstreeks). Daarnaast kan er 2 keer per uur vanuit de Intercity’s richting Rotterdam worden overgestapt in Gouda op de Sprinter richting Den Haag.

Treinen in de avond en in het weekend rond Weesp

Tussen Hoofddorp, Schiphol, Amsterdam Zuid, Hilversum en Utrecht rijden in de avonduren vanaf 20.00 uur 2 treinen per uur. In Weesp en Hilversum kunnen reizigers overstappen. De Sprinter Utrecht - Hilversum stopt 2 keer per uur op alle stations en rijdt 1 keer per uur door naar Almere Centrum.

Meer treinen Utrecht Centraal - Eindhoven in de avonduren

De Intercity’s tussen Utrecht en Eindhoven rijden een uur langer door in beide richtingen, ieder kwartier.