Naar content

Hoofdnavigatie

Reisinformatie op uw eigen site

Wilt u reisinformatie op uw eigen site aanbieden? Plaats NS Reisplanner als widget op de site van uw bedrijf of organisatie.


Wat is de Reisplanner widget?

Een widget is een kleine internetapplicatie die u eenvoudig op een eigen internetpagina kunt plaatsen. Hiermee toont u de Reisplanner en eventuele storingsmeldingen op de site van uw organisatie of bedrijf. Bijvoorbeeld op uw intranetpagina of op de routebeschrijving- of contactpagina van uw website. Zo hebben bezoekers van uw site direct reisinformatie bij de hand. De widget is ook goed te gebruiken op een tablet of smartphone.

Reisplanner widget op uw website plaatsen

 1. Ga naar Reisplanner Widget
 2. Pas de widget naar wens aan via de tabbladen ‘Stijl’ en ‘Samenstelling’
 3. Klik op de knop ‘Bekijk de code’
 4. Kopieer de gegenereerde code
 5. Plaats de code op uw website

Stijl van de Reisplanner widget aanpassen

Naast de standaard opmaak kunt u bepaalde onderdelen van de widget naar eigen voorkeur aanpassen. Als u de widget aanpast ziet u ernaast direct de veranderingen. Er zijn 2 tabbladen waarin u de widget kunt aanpassen: Samenstelling en Stijl. Via het tabblad Samenstelling kunt u een aantal aanpassingen doorvoeren:

 • De titel van de Reisplanner bovenaan de widget
 • Of u wel of geen storingsmeldingen wilt tonen
 • Naar welke locatie de reis gepland moet worden door middel van station, postcode of adres

Als u een aankomstlocatie heeft ingesteld kan de bezoeker van uw site deze niet veranderen. Het vertrekstation moet de gebruiker zelf aangeven.

Via het tabblad Stijl past u de kleuren, tekstgrootte en breedte van de widget aan. De hoogte van de widget past zich automatisch aan.

Licentieovereenkomst NS Reisplanner widget

NS widgets zijn applicaties die u op uw website mag plaatsen zodat  de bezoekers van uw website content van de websites van NS kunnen raadplegen. Onder NS verstaan wij hier NS Groep NV of één van haar dochtervennootschappen. Deze licentieovereenkomst stelt voorwaarden aan uw gebruik van de NS widgets.

Voorwaarden

 • Het auteursrecht op de inhoud, het beeld, de vormgeving en de programmatuur van de NS widget ligt bij NS. NS verleent u hierbij het niet-exclusieve, niet-overdraagbare, persoonlijke en herroepbare recht om de NS widget op uw website te plaatsen voor eigen en niet-commercieel gebruik.
 • NS verleent geen toestemming voor gebruik op andere wijze dan hiervoor genoemd. U mag de NS widget niet op een oneigenlijke wijze gebruiken of op een wijze die nadelig kan zijn voor NS of de achterliggende producten en diensten van NS.
 • NS behoudt zich het recht voor om u het verdere gebruik van de NS widget te ontzeggen en deze licentieovereenkomst te beëindigen.
 • De NS widget mag u gratis gebruiken. NS is niet aansprakelijk voor schade door het gebruik van deze widget of voor schade door een wijziging, onjuistheid of onvolledigheid in de verstrekte informatie, of door technische storingen.

NS garandeert niet dat de NS widget in de toekomst beschikbaar blijft. Er kunnen in de toekomst wijzigingen in de widget doorgevoerd worden om het product te verbeteren. De afnemer is zelf verantwoordelijk voor de controle van de juiste werking van de widget.