Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Twee vrouwen met mondkapje op zitten naast elkaar in de trein

Ga je op reis?

Kun je ook niet wachten om er weer lekker met de trein op uit te gaan? Wij ook niet! Met de aangekondigde versoepelingen verwachten wij meer reizigers te mogen verwelkomen in de trein. We gaan daarom vanaf mei in stappen meer treinen rijden, met als einddoel dat we halverwege juni weer 98% van onze treinen rijden.

Wanneer er weer meer mensen op pad gaan, zal het ook weer drukker worden in de trein. We rijden een dienstregeling waarbij we willen zorgen dat iedereen een zitplaats heeft in de trein. Dit betekent dat reizigers steeds vaker naast elkaar moeten zitten. Met de overheid is afgesproken dat dat ook gewoon kan. Het gebruik van een mondkapje blijft verplicht. Ook vragen we je om je op de perrons en in de stations zoveel mogelijk te verspreiden en om afstand te bewaren.

Check de verwachte drukte in de trein

Voor reizigers die vooraf meer inzicht willen in drukte in de trein, hebben we de Treinwijzer in het leven geroepen. Met de Treinwijzer in de NS-app check je eenvoudig de verwachte drukte per treinreis. En lijkt een reis drukker te worden? Dan ontvang je gewoon een melding van ons en kun je je reis daarop aanpassen. Meld jij je reis ook aan in Treinwijzer?

Dit is wat jij kan doen om je reis goed voor te bereiden