Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Twee vrouwen met mondkapje op zitten naast elkaar in de trein

Bereid je goed voor

Ga je er weer lekker op uit met de trein? Bereid je reis dan goed voor. Door vooraf de drukte in de Reisplanner te checken, je reis te plannen én je treinreis aan te melden. Dan krijg je een melding als jouw trein drukker wordt en kun je eventueel een rustigere trein uitzoeken. Probeer verder onderweg drukte te mijden, door bijvoorbeeld buiten de spits te reizen, en verspreid je samen met andere reizigers goed over de perrons.

Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om je reis goed voor te bereiden. Goede reis!

Krijg een melding als de drukte toeneemt

Als je je treinreis plant in de NS-app, zie je aan de druktepoppetjes hoe druk we verwachten dat die trein wordt. Meld je je treinreis aan met Treinwijzer? Dan ontvang je een melding als die verwachte drukte toeneemt. Je kunt dan zelf kiezen of je toch een rustigere trein wilt pakken. Meld je reis dus ook aan in de NS-app.

Bereid je goed voor

Wanneer er weer meer mensen op pad gaan, zal het ook weer drukker worden in de trein. Reis zoveel mogelijk op rustige momenten en vermijd drukte onderweg en op stations. Het gebruik van een mondkapje in de trein blijft verplicht. Ook vragen we je om je samen met andere reizigers zo goed mogelijk te verspreiden over de perrons.