Naar content

Hoofdnavigatie

Naar content

Hoofdnavigatie

Informatie over de proef

Vanaf 19 januari 2019 starten we met de proef ‘Reizen met je betaalkaart’. Deelnemers reizen gedurende 6 maanden met hun betaalkaart in de trein tussen Den Haag en Leiden! De proef eindigt op 19 juli 2019.


Deelnemende stations

Tijdens de proef kun je als deelnemer op de volgende NS-stations in- en uitchecken met je betaalkaart: Den Haag Centraal, Den Haag HS, Den Haag Laan van NOI, Den Haag Mariahoeve, Voorschoten, De Vink en Leiden Centraal.

Let op: Je kunt als deelnemer alleen op de trajecten tussen deze stations reizen met je betaalkaart. Reis je verder dan dit traject? Gebruik dan gewoon je OV-chipkaart of een ander vervoerbewijs. 

Reizen tijdens de proef

Gebruik op de deelnemende stations alleen de poorten en palen die voorzien zijn van een witte stickerband met het ‘contactloos betalen logo’. Slechts enkele poorten en palen per station hebben deze functie. Tijdens de proef kun je alleen 2e klas reizen en je betaalt het normale tarief. Reizen met korting is tijdens de proef helaas niet mogelijk. Controle in de trein gaat op dezelfde manier als met een OV-chipkaart. Zelf kun je in de app ‘Reizen met je betaalkaart’ zien of je bent ingecheckt. ’s Nachts wordt de totale ritprijs in rekening gebracht van de ritten die je op de afgelopen dag hebt gemaakt. De volgende dag zie je de afboeking op je bankrekening of is het bedrag zichtbaar op het rekeningoverzicht van je creditcard.

Met welke betaalkaarten kan ik meedoen?

Op dit moment kun je alleen reizen met de contactloze bankpassen van ABN AMRO, ING, Rabobank, RegioBank, SNS en ASN Bank. En met alle creditcards van Visa en Mastercard, die zijn uitgegeven door ICS. Bekijk hier of je met jouw creditcard kan reizen. Heb je een andere bankpas of creditcard of is je betaalkaart niet contactloos, dan is reizen met je betaalkaart tijdens de proef  niet mogelijk. Een bankpas of creditcard is contactloos als op de voorkant of de achterkant het contactloos betalen logo staat.