Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Eurovisie Songfestival 2021

Eurovisie Songfestival 2021

Van 18 t/m 22 mei zal het Eurovisie Songfestival plaatsvinden in Ahoy Rotterdam. Kom je met de trein? Bereid je goed voor. Plan je heen- en terugreis en check vooraf de actuele vertrektijden.


Reisadvies naar het Eurovisie Songfestival

Reis je via station Rotterdam Centraal? Vanaf daar kan je eenvoudig met de RET metrolijnen D en E verder reizen naar het Zuidplein (Ahoy).

Reis je via de stations Rotterdam Alexander, Rotterdam Blaak of Schiedam Centrum, dan stap je op het metrostation Beurs over op de metro naar de Zuidplein (richting Slinge of De Akkers).

Plan je reis met de Reisplanner

Met de trein naar het Songfestival? Bereid je goed voor. Plan je heen- en terugreis en check vooraf de actuele vertrektijden. Dit kan vanaf 10 dagen voor vertrek in de Reisplanner of NS-app.

Terugreis plannen

Wij doen er alles aan om je ook weer veilig thuis te krijgen. Maar vanwege de late eindtijden van de avondshows zullen verschillende bestemmingen in het land niet meer met de trein bereikbaar zijn. 

  • Vanaf Rotterdam Centraal rijdt er ieder uur een nachtnettrein naar Utrecht Centraal (Rotterdam Centraal - Delft - Den Haag HS-Leiden - Schiphol Airport - Amsterdam C - Utrecht C).
  • In de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag vertrekt er om 1.30 uur nog een extra trein van Rotterdam Centraal naar Utrecht Centraal. Deze trein stopt niet op Rotterdam Blaak.

RET rijdt op vrijdag en zaterdag ’s avonds laat met extra metro’s en ook langer door dan gebruikelijk. Houd er rekening mee dat in de vroege ochtend vanaf een aantal gezamenlijke stations geen overstap meer mogelijk is van metro op trein. Kijk voor meer informatie op de website van RET.

Bereid je goed voor

​​​​​​Vervoersbewijs

  • OV-chipkaart: Reis je met een OV-chipkaart? Laad vooraf je saldo op. Zo hoef je niet in de rij te staan bij de kaartautomaten op het station. En wist je dat dit ook automatisch kan? Met automatisch opladen heb je altijd voldoende saldo op je kaart staan.
  • E-ticket: Heb je geen OV-chipkaart, dan kun je met een e-ticket reizen. Een e-ticket koop je online of bestel eenvoudig een treinkaartje in de NS-app op je mobiel.

Poortjes 

Houd voor een snelle doorstroom je vervoersbewijs alvast gereed. Zo kan jij, maar ook degene na jou, snel in- of uitchecken. Heb je een e-ticket? Je opent de poortjes met de barcode door je ticket te laten scannen bij poortjes met een barcodelezer.

Verantwoord reizen tijdens corona

Wij doen er alles aan om jouw reis zo vertrouwd en veilig mogelijk te maken. Als je met de trein reist, bereid je goed voor. Het gebruik van een mondkapje is verplicht. Ook vragen we je om je op de perrons en in de stations zoveel mogelijk te verspreiden en om afstand te bewaren.

Over Eurovisie Songfestival 2021

Van 18 t/m 22 mei zal het Eurovisie Songfestival 2021 mét publiek plaatvinden in Ahoy, Rotterdam. Deze 65e editie wordt als FieldLab evenement georganiseerd waarbij maximaal 3500 toeschouwers per show aanwezig mogen zijn. 

Twee vrouwen met mondkapje op zitten naast elkaar in de trein

Ga je op reis?

Bereid je goed voor en check wat jij kan doen om je reis goed voor te bereiden​.

Verantwoord reizen tijdens corona

NS neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Man in elektrische rolstoel checkt in

Reizen met een beperking

Gewoon kunnen reizen met de trein, ook als je een beperking hebt.