Naar content

Hoofdnavigatie

Andere vervoerders Oost-Nederland

Met ingang van de nieuwe dienstregeling zullen andere vervoerders gaan rijden op de regionale spoorlijnen in Oost-Nederland.


  • De treindienst Zwolle - Kampen wordt overgenomen door Keolis Nederland (voorheen Syntus). Op deze lijn wordt het nieuwe station Zwolle Stadshagen geopend. De opening van dit station was voorzien op 10 december 2017 maar is tot nader order uitgesteld door ProRail vanwege een noodzakelijke snelheidsbeperking op het traject Zwolle-Kampen in verband met onvoldoende stabiliteit van de bodem onder de spoorbaan.
  • De treindienst Zwolle-Enschede wordt overgenomen door Keolis Nederland (voorheen Syntus). Op deze lijn wordt de nieuwe sneltrein Raalte-Enschede geïntroduceerd.

De treinen van Keolis Nederland op de trajecten Zwolle-Kampen, Zwolle-Enschede en Zutphen-Oldenzaal en de treinen van Arriva op de trajecten Zwolle-Emmen en Almelo-Mariënberg gaan rijden onder de nieuwe merknaam Blauwnet.

Alle abonnementen en kaartjes van NS zijn straks ook te gebruiken in de treinen van Blauwnet. Let op dat u bij de juiste vervoerder in- en uitcheckt. Stapt u bijvoorbeeld over van NS op Blauwnet, dan checkt u uit bij NS en checkt u weer in bij Blauwnet. Dit kunt u doen bij de overstappunten op de perrons.  

Meer informatie over het reizen met Blauwnet vindt u op overijssel.nl/blauwnet.