Naar content

Hoofdnavigatie

Drenthe

Lees meer over de wijzigingen in de nieuwe dienstregeling per provincie.


Betere aansluiting

In Zwolle gaat de Intercity uit Groningen aansluiten op de Blauwnet-treinen naar Enschede. U hoeft voor de snelste verbinding niet meer om te reizen via Deventer. De tijdwinst is circa 5 minuten. Let erop dat u uit- en opnieuw incheckt wanneer u wisselt van vervoerder.

Extra treinen op werkdagen

Op werkdagen rijden er 4 in plaats van 3 treinen per uur tussen Leeuwarden en Meppel. De Sprinter Leeuwarden - Meppel rijdt 2 keer per uur. De Intercity Leeuwarden - Zwolle - Utrecht Centraal - Rotterdam Centraal stopt voortaan ook in Meppel. Als de Sprinter Leeuwarden - Meppel niet rijdt, stopt de Intercity ‘s avonds laat ook op de andere stations tussen Leeuwarden en Zwolle. De Intercity Leeuwarden - Zwolle - Almere Centrum - Den Haag Centraal stopt niet meer in Akkrum, Grou-Jirnsum en Wolvega.

Extra treinen in weekend

Tussen Leeuwarden en Meppel rijden op zaterdag en zondag tot circa 22.00 uur 3 in plaats van 2 treinen per uur. De Sprinter Meppel - Leeuwarden rijdt dan 1 keer per uur.

Andere vervoerder regionale spoorlijnen Oost-Nederland

De treindienst Zwolle-Kampen wordt overgenomen door Keolis Nederland (voorheen Syntus). Op deze lijn wordt het nieuwe station Zwolle Stadshagen geopend. Ook de treindienst Zwolle - Enschede wordt overgenomen door Keolis Nederland. Op deze lijn wordt de nieuwe sneltrein Raalte - Enschede geïntroduceerd.

De treinen van Keolis Nederland op de trajecten Zwolle - Kampen, Zwolle - Enschede en Zutphen - Oldenzaal en de treinen van Arriva op de trajecten Zwolle - Emmen en Almelo -Mariënberg gaan rijden onder de nieuwe merknaam Blauwnet. Alle abonnementen en kaartjes van NS zijn straks ook te gebruiken in de treinen van Blauwnet. Let op dat u bij de juiste vervoerder in- en uitcheckt. Meer informatie over het reizen met Blauwnet vindt u op overijssel.nl/blauwnet.