Naar content

Hoofdnavigatie

Internationaal

Lees meer over de wijzigingen in de nieuwe dienstregeling per provincie.


Gewijzigde route en vertrektijden

De NMBS-stoptrein Roosendaal - Antwerpen rijdt in het weekend niet meer naar Lokeren maar gaat dan ook doorrijden naar Puurs. Doordeweeks wijzigt de vertrektijd circa een half uur.

Versnelling ICE in daluren

In de daluren wordt de reistijd van de ICE Amsterdam - Keulen - Frankfurt tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal 3 minuten korter. Van Duitsland náár Amsterdam Centraal blijft de reistijd van de ICE zowel in het dal als in de spits ongewijzigd.

Werkzaamheden Duitsland

In 2018 starten omvangrijke spoorwerkzaamheden op het Duitse traject van de ICE Amsterdam - Keulen-Frankfurt. De ICE zal hierdoor regelmatig worden omgeleid en/of een langere reistijd hebben.

Intercity Brussel

De Intercity Brussel rijdt vanaf 9 april op de hogesnelheidslijn via Breda naar Antwerpen en Brussel. Voor reizigers uit Amsterdam en Schiphol levert dit een aanzienlijke reistijdwinst op. De verbinding via Breda zorgt ervoor dat België ook voor reizigers uit het zuiden van Nederland goed per trein te bereiken is. Den Haag behoudt vier keer per dag een rechtstreekse verbinding met Brussel.

Eurostar

Eurostar is de hogesnelheidstrein die Amsterdam en Londen verbindt. Van Londen naar Amsterdam rijdt er vanaf 4 april een supersnelle, rechtstreekse Eurostar, 2 keer per dag. Deze Eurostar brengt u vanaf London St Pancras International in slechts 3 uur naar Rotterdam en in 3 uur en 40 minuten naar Amsterdam Centraal. Van Nederland naar Londen reist u vooralsnog met een overstap in Brussel. Thalys en Intercity Brussel brengen u daar naartoe. Op station Brussel-Zuid/Midi stapt u over op Eurostar, die door de Kanaaltunnel naar Londen St. Pancras International rijdt. 

Zodra er overeenstemming is tussen de regeringen van Nederland en de UK over de paspoortcontrole zal er ook een rechtstreekse Eurostar van Amsterdam naar Londen gaan rijden. De verwachting is nu dat dat eind 2019 zal zijn.  

Bestel hier je tickets.