Naar content

Hoofdnavigatie

Limburg

Lees meer over de wijzigingen in de nieuwe dienstregeling per provincie.


Elke 10 minuten een Intercity

Tussen Amsterdam, Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven rijden 7 dagen per week elke 10 minuten Intercity’s tot circa 19.00 uur (zondags tot circa 21.00 uur). De intercity Schiphol Airport - Utrecht Centraal - Eindhoven rijdt alleen nog naar Venlo, en niet meer naar Heerlen. De Intercity Enkhuizen - Amsterdam Centraal rijdt voortaan door naar Heerlen. 

De overstap- en vertrektijden wijzigen op vrijwel alle stations tussen Den Helder/Enkhuizen en Heerlen/Maastricht. 

Meer Intercity's in vroege ochtend en in avonduren

In de vroege ochtend en in de avonduren rijden 4 Intercity’s tussen Amsterdam Centraal/Schiphol Airport en Eindhoven/Nijmegen in ongeveer een kwartierdienst met een overstapmogelijkheid op Utrecht Centraal. Om dit mogelijk te maken rijdt de Intercity Enkhuizen - Eindhoven van en naar Maastricht in plaats van Heerlen en zijn de vertrektijden tussen Hoorn en Eindhoven anders dan overdag.

Van maandag tot en met zaterdag zal deze kwartierdienst langer rijden vanaf Utrecht Centraal naar Eindhoven (tot en met vertrek 23.10 uur), naar Nijmegen (tot en met vertrek 22.54 uur) en naar Schiphol Airport (tot en met vertrek 21.25 uur) en van Schiphol Airport naar Utrecht Centraal (tot en met vertrek 22.18 uur). Daarna wordt overgegaan op een halfuurdienst. Op zondag zal de kwartierdienst uit Eindhoven naar Utrecht Centraal een uur langer rijden (tot en met vertrek 22.03 uur). 

Op zondag zal de rechtstreekse Intercity Schiphol Airport - Utrecht Centraal - Nijmegen in beide richtingen 2 uur eerder starten (eerste vertrek 8.58 uur vanaf Nijmegen en 10.00 uur vanaf Schiphol Airport) en richting Schiphol Airport een uur langer rijden (tot en met vertrek 21.28 uur uit Nijmegen). Op die manier wordt de kwartierdienst tussen Schiphol Airport en Utrecht Centraal en tussen Utrecht Centraal en Nijmegen langer aangeboden.

Gewijzigde overstaptijden

  • In Roermond wordt de overstaptijd van de Intercity uit Eindhoven op de Arriva-trein richting Venlo met 3 minuten verlengd. Vanuit Venlo richting Eindhoven is de extra overstaptijd 5 minuten.
  • In Sittard wordt de overstaptijd van de Intercity uit Eindhoven op de Arriva-trein richting Maastricht wordt 4 minuten korter. Vanuit Maastricht richting Eindhoven wordt deze 3 minuten korter. De overstap van de Arriva-trein uit Roermond op de Intercity naar Heerlen wordt 12 minuten korter en in de andere richting 10 minuten korter.
  • In Heerlen wordt de overstap van de Intercity uit Eindhoven op de DB-trein naar Herzogenrath en op de Arriva-trein naar Kerkrade in beide richtingen circa 15 minuten korter. De aansluitingen van Intercity’s uit Eindhoven op Arriva-stoptrein en de Arriva-sneltrein naar Maastricht wijzigen. De aansluiting op de stoptrein wordt 4 tot 5 minuten langer, de aansluiting op de sneltrein wordt 15 tot 18 minuten korter. 

’s Avonds en in vroege ochtend 1 intercity per uur

Er rijdt ’s avonds en in de vroege ochtend 1 in plaats van 2 keer per uur een Intercity op het traject Sittard - Heerlen. Daar staat tegenover dat enkele van deze treinen voortaan zullen rijden van en naar Eindhoven. 

Gewijzigde aansluitingen in Eindhoven

Op station Eindhoven wijzigen bijna alle vertrek- en overstaptijden:

  • De Sprinter vanuit Weert sluit in beide richtingen beter aan op de Intercity richting Venlo (23 minuten korter richting Venlo en 22 minuten korter richting Weert) en ook op de Intercity richting Utrecht Centraal (8 minuten korter). Deze Sprinter sluit in beide richtingen slechter aan op de Intercity richting Den Haag Centraal (7 minuten langer richting Den Haag Centraal, 4 minuten langer richting Weert).
  • De Intercity vanuit Maastricht sluit in beide richtingen beter aan op de Intercity richting Den Haag Centraal (4 minuten korter richting Den Haag Centraal, 5 minuten korter richting Maastricht). 
  • De Intercity vanuit Heerlen sluit in beide richtingen slechter aan op de Intercity richting Den Haag Centraal (18 minuten langer richting Den Haag Centraal en 14 minuten langer richting Heerlen). Reizigers uit Heerlen hebben een kortere reistijd door de stoptrein van Arriva te nemen en in Sittard over te stappen op de Intercity uit Maastricht.
  • De Sprinter vanuit 's-Hertogenbosch sluit in beide richtingen beter aan op de Intercity richting Maastricht en de Intercity richting Heerlen. De aansluiting naar Maastricht wordt 6 minuten korter (in de andere richting 3 minuten korter) en naar Heerlen 15 minuten korter (in de andere richting 11 minuten korter).