Naar content

Hoofdnavigatie

Overijssel

Lees meer over de wijzigingen in de nieuwe dienstregeling per provincie.


Betere aansluiting

In Zwolle gaat de Intercity uit Groningen aansluiten op de Blauwnet-treinen naar Enschede. U hoeft voor de snelste verbinding niet meer om te reizen via Deventer. De tijdwinst is circa 5 minuten. Let erop dat u uit- en opnieuw incheckt wanneer u wisselt van vervoerder.

Extra treinen op werkdagen

Op werkdagen rijden er 4 in plaats van 3 treinen per uur tussen Leeuwarden en Meppel. De Sprinter Leeuwarden - Meppel rijdt 2 keer per uur. De Intercity Leeuwarden - Zwolle - Utrecht Centraal - Rotterdam Centraal stopt voortaan ook in Meppel. Als de Sprinter Leeuwarden - Mepel niet rijdt, stopt de Intercity 's avonds laat ook op de andere stations tussen Leeuwarden en Zwolle. De Intercity Leeuwarden - Zwolle - Almere Centrum - Den Haag Centraal stopt niet meer in Akkrum, Grou-Jirnsum en Wolvega.

Extra treinen in weekend

Tussen Leeuwarden en Meppel rijden op zaterdag en zondag tot circa 22.00 uur 3 in plaats van 2 treinen per uur. De Sprinter Meppel - Leeuwarden rijdt dan 1 keer per uur.

Gewijzigde vertrektijden in de spits

De Sprinter Apeldoorn - Almelo - Enschede wacht op werkdagen tijdens spitsuren in Almelo 1 keer per uur 13 minuten voordat deze kan doorrijden richting Enschede. In de andere richting is dit 6 minuten. Reist u naar Hengelo en Enschede dan kunt u in Almelo overstappen van de Sprinter op de nieuwe Blauwnet-sneltrein Raalte - Almelo - Enschede en vice versa. De Intercity van Schiphol Airport naar Enschede is om dezelfde reden in de spits 2 minuten langer onderweg tussen Almelo en Enschede.

Andere vervoerder regionale spoorlijnen Oost-Nederland

De treindienst Zwolle - Kampen wordt overgenomen door Keolis Nederland (voorheen Syntus). Op deze lijn wordt het nieuwe station Zwolle Stadshagen geopend. De opening van dit station was voorzien op 10 december 2017 maar is tot nader order uitgesteld door ProRail vanwege een noodzakelijke snelheidsbeperking op het traject Zwolle-Kampen in verband met onvoldoende stabiliteit van de bodem onder de spoorbaan.

Daarnaast wordt ook de treindienst Zwolle - Enschede overgenomen door Keolis Nederland. Op deze lijn wordt de nieuwe sneltrein Raalte - Enschede geïntroduceerd.

De treinen van Keolis Nederland op de trajecten Zwolle - Kampen, Zwolle - Enschede en Zutphen - Oldenzaal en de treinen van Arriva op de trajecten Zwolle - Emmen en Almelo - Mariënberg gaan rijden onder de nieuwe merknaam Blauwnet. Alle abonnementen en kaartjes van NS zijn straks ook te gebruiken in de treinen van Blauwnet. Let op dat u bij de juiste vervoerder in- en uitcheckt. Meer informatie over het reizen met Blauwnet vindt u op overijssel.nl/blauwnet.