Naar content

Hoofdnavigatie

Wijzigingen dienstregeling per 5 februari 2018

Vanaf maandag 5 februari gelden enkele aanpassingen in de dienstregeling. Op meerdere stations zullen de aankomst- of vertrektijden met één minuut wijzigen. Hieronder volgt een overzicht van de wijzigingen. De nieuwe tijden zijn terug te vinden in de NS Reisplanner op ns.nl of Reisplanner Xtra app.


Herstel aansluitingen in Geldermalsen in vroege ochtend en in avonduren

In de vroege ochtend (voor 6.30 uur) en in de avonduren (vanaf 19.00 uur) zal de Sprinter Tiel-Geldermalsen twee minuten vroeger rijden en de Sprinter ’s-Hertogenbosch-Geldermalsen  één minuut vroeger. Hierdoor wordt de aansluiting op de verbinding Tiel-’s-Hertogenbosch in beide richtingen hersteld.

Intercity Amsterdam-Brussel stopt om 13.23 uur weer op station Dordrecht

De Intercity Amsterdam-Brussel zal om 13:23 uur weer stoppen in Dordrecht. Deze trein kon hier vanaf december 2017 niet stoppen in verband met een goederentrein. De Sprinter Dordrecht-Roosendaal zal om dezelfde reden om 13:18 uur in plaats van 13:23 uur vertrekken.

Aanpassing tijden aantal Nachtnettreinen Rotterdam Centraal-Den Haag HS

Vanwege werkzaamheden aan perron 1 op Rotterdam Centraal zijn er minder sporen beschikbaar. De dienstregeling van een aantal Nachtnettreinen moet hiervoor worden aangepast. Deze treinen gaan twee minuten later rijden tussen Rotterdam Centraal en Den Haag HS.

Vroegere Sprinter Hoofddorp – Hoorn Kersenboogerd

Er gaat een extra Sprinter rijden van Hoofddorp naar Hoorn Kersenboogerd. Deze vertrekt vanaf Hoofddorp op maandag t/m vrijdag om 5:40 uur  en op zaterdag en zondag om 6:40 uur.

Versnelling vroege Intercity Amsterdam Centraal-Enkhuizen in weekend

Op zaterdagen en zondagen stopt de eerste Intercity tussen Amsterdam Sloterdijk en Enkhuizen  momenteel op alle tussengelegen stations. Door het toevoegen van de hiervoor genoemde extra Sprinter is dit niet meer nodig en kan deze Intercity worden versneld. De vertrektijd uit Amsterdam Centraal blijft 7:23 uur. De aankomsttijd in Enkhuizen wordt 8:22 uur in plaats van 8:34 uur.

Vroegere Sprinter Meppel-Leeuwarden op zaterdag

Op zaterdagen gaat om 7:21 uur een extra Sprinter rijden vanaf Meppel naar Leeuwarden.

Eerste Intercity Zwolle-Leeuwarden op zaterdag

De eerste Intercity Zwolle-Leeuwarden op zaterdag (treinnummer  gaat stoppen op alle tussengelegen stations. De vertrektijd in Zwolle blijft 6:48 uur. De aankomsttijd in Leeuwarden wordt 7:52 uur in plaats van 7:44 uur.

Extra stops  vroege Intercity Zwolle-Leeuwarden op maandag t/m vrijdag

Op maandag t/m vrijdag zal de Intercity Zwolle-Leeuwarden van 6:18 uur  ook gaan stoppen op alle tussengelegen stations. De aankomsttijd in Leeuwarden wordt 7:24 uur in plaats van 7:15 uur.

Verbetering aansluitingen ’s-Hertogenbosch in vroege ochtend en in avonduren

In de vroege ochtend en in avonduren zal op station ’s-Hertogenbosch de Intercity van Tilburg naar Nijmegen  vanaf spoor 3 rijden in plaats van spoor 1 waardoor de aansluiting gehaald wordt op de Intercity’s naar Utrecht Centraal  U bent hierdoor tot een half uur sneller op uw bestemming.

Herstel aansluiting in Haarlem naar Leiden van Sprinters uit Zandvoort

De Sprinter Zandvoort-Amsterdam Centraal gaat één minuut vroeger rijden. Hierdoor wordt de aansluiting op de Intercity richting Leiden Centraal hersteld.