Naar content

Hoofdnavigatie

Zuid-Holland

Lees meer over de wijzigingen in de nieuwe dienstregeling per provincie.


Nieuwe stations

Tussen Waddinxveen Noord en Boskoop wordt het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk geopend. Op dit station stopt 4 keer per uur de R-net Sprinter Alphen aan den Rijn - Gouda. Op dit traject opent ook voorjaar 2018 het station Waddinxveen Triangel tussen de stations Gouda en Waddinxveen.

Vroegere Intercity direct

Er komt op werkdagen een extra vroege IC direct vanuit Amsterdam Centraal naar Rotterdam Centraal (vertrek 5.49 uur). De eerste Intercity direct vanuit Rotterdam Centraal naar Amsterdam Centraal gaat 13 minuten vroeger rijden (vertrek 6.28 uur). Daarnaast gaat een extra Intercity direct rijden op dit traject (vertrek 6.57 uur).  

Kortere reistijd

Van Leiden Centraal naar Utrecht Centraal wordt de reistijd met de Intercity 4 minuten korter.

Wijzigingen Sprinters

De Sprinter Arnhem - ’s-Hertogenbosch rijdt door naar Tilburg, Breda en Dordrecht en dus niet meer naar Eindhoven, Helmond en Deurne.

De Sprinter Deurne - ’s-Hertogenbosch wordt tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch 7 minuten sneller. Daardoor wijzigen de overstaptijden op de Sprinters en Intercity’s richting Nijmegen, Geldermalsen en Tilburg. Op werkdagen rijdt deze Sprinter in de spits door naar Oss. In de ochtendspits stopt deze Sprinter van Oss richting ’s-Hertogenbosch ook in Oss West, Rosmalen en ’s-Hertogenbosch Oost. In de richting Oss stopt deze Sprinter niet op deze stations. In de avondspits stopt deze Sprinter in de richting Oss op deze stations, maar van Oss richting ’s-Hertogenbosch niet op deze stations.

Gewijzigde tijden

Rond Tiel en Geldermalsen wijzigen bijna alle vertrek- en overstaptijden:

  • De overstap in Tiel van de Arriva-treinen uit Arnhem op de Sprinters naar Geldermalsen wordt 19 minuten langer. In de andere richting wordt de overstaptijd 18 minuten langer.
  • De reistijd vanuit Utrecht Centraal naar Tiel en Tiel Passewaaij neemt met 6 minuten toe. In de andere richting neemt de reistijd met 5 minuten toe. Dit komt doordat de Sprinter langer stilstaat in Geldermalsen.
  • De overstap in Geldermalsen van de Sprinter uit Tiel op de Sprinter richting ’s-Hertogenbosch wordt 16 minuten korter. In de andere richting wordt de overstap 15 minuten korter.
  • De overstap in Geldermalsen van de Sprinter uit ’s-Hertogenbosch op de Arriva-trein naar Dordrecht wordt 26 minuten korter. In de andere richting wordt deze overstap 4 minuten langer. 
  • De overstap in Geldermalsen van de Arriva-trein uit Dordrecht op de Sprinter naar Tiel wordt 18 minuten korter. In de andere richting wordt deze overstap 11 minuten langer.

Intercity Brussel

De Intercity Brussel rijdt vanaf 9 april over de hsl. Reizigers naar België maken gebruik van een van de vier rechtstreekse treinen of stappen over in Rotterdam.

Eurostar

Eurostar is de hogesnelheidstrein die Amsterdam en Londen verbindt. Van Londen naar Amsterdam rijdt er vanaf 4 april een supersnelle, rechtstreekse Eurostar, 2 keer per dag. Deze Eurostar brengt u vanaf London St Pancras International in slechts 3 uur naar Rotterdam en in 3 uur en 40 minuten naar Amsterdam Centraal. Van Nederland naar Londen reist u vooralsnog met een overstap in Brussel. Thalys en Intercity Brussel brengen u daar naartoe. Op station Brussel-Zuid/Midi stapt u over op Eurostar, die door de Kanaaltunnel naar Londen St. Pancras International rijdt.  

Zodra er overeenstemming is tussen de regeringen van Nederland en de UK over de paspoortcontrole zal er ook een rechtstreekse Eurostar van Amsterdam naar Londen gaan rijden. De verwachting is nu dat dat eind 2019 zal zijn.  

Bestel hier je tickets.