Naar content

Hoofdnavigatie

Wijziging NS Reisassistentie-proces vanwege corona

Nu ons land te maken heeft met het coronavirus, wordt het proces van NS Reisassistentie (deels) aangepast. Je kunt nog steeds NS Reisassistentie aanvragen voor je reis, maar fysiek contact tussen de assistentieverlener en jou of je hulpmiddel wordt zoveel mogelijk vermeden. Deze maatregel geldt op alle stations waar NS Reisassistentie wordt verleend. 


De maatregelen gelden sinds woensdag 11 maart 17.00 uur en houden het volgende in: 

Reizigers met een motorische beperking, gebruikmakend van een hulpmiddel

  • De assistentieverlener begeleidt je, zoals je gewend bent, vanaf het ontmoetingspunt naar de vertrekkende trein, tijdens het overstappen of na aankomst naar de ‘uitgang’.
  • Bij het in/uit stappen maakt de assistentieverlener het reisassistentiemiddel (brug of plank) klaar.
  • Je gaat zelfstandig in of uit de trein. De assistentieverlener raakt jou of je hulpmiddel niet aan (of vermijdt dit zoveel als mogelijk).

Reizigers met een visuele beperking

  • De assistentieverlener begeleidt jou alléén door middel van mondelinge aanwijzingen, vanaf het ontmoetingspunt naar de vertrekkende trein of bij aankomst naar de ‘uitgang’ (of in het geval van ‘1 Stap verder’, naar de eerstvolgende OV-modaliteit).

Reizigers met overige beperkingen

  • De assistentieverlener begeleidt je, zoals je gewend bent, vanaf het ontmoetingspunt naar de vertrekkende trein, tijdens het overstappen of na aankomst naar de ‘uitgang’. Hierbij raakt de assistentieverlener je niet aan (of vermijdt dit zoveel als mogelijk).

Twijfel je of het voor jou met deze maatregelen mogelijk is om te reizen? Dan vragen we je om, zolang deze maatregelen van kracht zijn, zelf te zorgen voor iemand die jou tijdens je reis begeleidt. Is dit niet mogelijk, dan vragen we je dringend af te zien van het reizen met NS Reisassistentie. 

Wij zijn ons bewust van de mogelijke impact die deze maatregel tot gevolg kan hebben. Van dag tot dag bekijken we de ontwikkelingen rondom het coronavirus en wat de effecten hiervan zijn op onze dienstregeling en medewerkers. Zodra blijkt dat deze maatregelen niet meer nodig zijn, worden ze direct opgeheven. Tot die tijd willen we je hartelijk danken voor je begrip.