Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

R-net l Fiets mee in de trein

Je fiets mee in de R-net trein? Reserveer je fietsplek voor vertrek eenvoudig in de NS-app. En reis je tijdens de spits? Vergeet dan niet om naast een geldig vervoerbewijs ook een GouweTicket Fiets te kopen.


Hoe reserveer ik een fietsplek?

Je fietsplek reserveren doe je vooraf aan je reis eenvoudig via de Reisplanner in de NS-app of op ns.nl (vergeet niet eerst de app te updaten). Reserveren kan ook vooraf via de klantenservice.

Online fietsplek reserveren in 3 stappen

  1. Open de Reisplanner in de NS-app of op ns.nl en plan je reis.
  2. Selecteer de gewenste vertrektijd en klik op Fietsplek reserveren.
  3. Kies het aantal fietsplekken dat je wilt reserveren en bevestig je treinreis.

Wanneer je bent ingelogd op Mijn NS ontvang je automatisch een bevestigingsmail van je reservering. Dit is inclusief link waarmee je jouw reservering kunt annuleren wanneer je reis niet doorgaat. Ben je niet ingelogd of heb je geen Mijn NS-account? Dan geef je bij het reserveren van je fietsplek een e-mailadres op.

Heb je nog geen Mijn NS-account? Dan is deze eenvoudig aan te maken of activeer je Mijn NS Zakelijk-account.

Fietsplek reserveren

Voor alle fietsen geldt, met uitzondering van ingeklapte vouwfietsen en fietsen als hulpmiddel, dat je in de periode van 7 maart tot en met 7 juni 2022 voor iedere treinreis - voor zowel de spits als daarbuiten - op het R-net tussen station Gouda en station Alphen a/d Rijn (van NS) van tevoren een reservering moet maken voor je fiets. Plaats je fiets altijd op de daarvoor bestemde locatie in de trein.

Je kan vanaf twee weken van tevoren tot het moment van vertrek reserveren. Reis je tijdens de spits? Vergeet dan niet om naast een geldig vervoerbewijs ook een GouweTicket Fiets te kopen.

De spitsuren zijn van 6.30 – 9.00 uur en van 16.00 – 18.30 uur. In de daluren en in het weekend is het meenemen van je fiets in de R-net treinen gratis. Reserveren van een fietsplek blijft verplicht.

Waar koop ik een treinkaartje?

Je koopt je tickets eenvoudig en snel in de kaartautomaten op de stations Alphen aan de Rijn, Boskoop, Boskoop Snijdelwijk, Waddinxveen Noord, Waddinxveen, Waddinxveen Triangel en Gouda.

Waar plaats ik mijn fiets in de R-net trein?

Plaats je fiets alleen op een speciaal daarvoor bestemde plek in de trein. Aan de buitenkant van de R-net trein staat aangegeven welke ingang bestemd is voor je fiets. Is er geen ruimte? Dan mag de fiets niet mee.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Gaat je reis onverwachts niet door? Dan kan je jouw reservering aanpassen of annuleren via de link in je bevestigingsmail.