Naar content

Hoofdnavigatie

Reizen met de R-net treindienst

NS rijdt onder de R-net vlag op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda. Met nieuwe, comfortabele treinen en een vast team van servicemachinisten. U kunt op werkdagen tussen 6.30 en 19.00 uur ieder kwartier de trein nemen. In het weekend de hele dag en 's avonds doordeweeks na 19.00 uur gaat de trein elk half uur.


Reizen met de R-net treindienst

Alle NS-abonnementen en kaartjes zijn te gebruiken op dit R-net traject. Ook de tarieven van NS zijn van toepassing. Daarnaast zijn er speciaal voor deze verbinding het GouweTicket en het GouweTicket Fiets.

Net als bij NS kunt u ook op dit traject uw fiets meenemen. Voor de spitsuren is er het GouweTicket Fiets. In de daluren (op werkdagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur) mag de fiets in de R-net treinen gratis mee. Per treinstel zijn 3 speciale fietsenrekken beschikbaar. Voor huisdieren gelden dezelfde regels als bij NS.

Wel of niet in- en uitchecken?

Niet in- en uitchecken

Heeft u ingecheckt op het R-net traject Alphen aan den Rijn - Gouda? Dan hoeft u bij een overstap naar NS niet opnieuw in te checken. Andersom geldt hetzelfde: als u al hebt ingecheckt bij NS hoeft u dat niet opnieuw voor de R-net treinen te doen. Bij overstap naar bus, tram, metro of een van de andere treinvervoerders moet u wel opnieuw in- en uitchecken. 

De NS in- en uitcheckpalen en toegangspoorten zullen voor zowel NS als R-net reizen geschikt zijn. Deze palen/poorten bevatten daarom beide logo’s. Daarnaast heeft NS de reisinformatiemiddelen, palen, poorten en de kaartautomaten aangepast naar R-net. Voor het verdere meubilair doet ProRail de aanpassingen.

Wel in- en uitchecken

Heeft u ingecheckt op het R-net traject Dordrecht - Geldermalsen? Dan dient u bij een overstap naar NS uit te checken bij R-net en opnieuw in te checken bij NS. Andersom geldt hetzelfde: als u al hebt ingecheckt bij NS dient u hier uit te checken en opnieuw in te checken bij R-net.

Overstappen voor richting Leiden of Utrecht

Via de NS Reisplanner of NS-app kunt u zien welke overstapmogelijkheden en –tijden er zijn in Alphen aan den Rijn en Gouda. U hoeft niet opnieuw in en uit te checken.

Reizen met een beperking

De nieuwe R-net treinen zijn geschikt voor een gelijkvloerse instap en hebben een uitschuiftrede. De perrons die nog niet de juiste hoogte hebben, worden door ProRail aangepast. Zolang nog niet alle perrons op de juiste hoogte zijn om een gelijkvloerse instap te garanderen, kunnen reizigers met een functiebeperking gebruikmaken van de NS Reisassistentie, ook als er geen conducteur op de trein aanwezig is. Daarnaast heeft elke trein een rolstoeltoegankelijk toilet.

Meer weten?

Bij de servicemachinist die op dit traject rijdt kunt u terecht met vragen. Ook zullen regelmatig Service & Veiligheid medewerkers op de station en/of in de treinen aanwezig zijn. Op Gouda is een verkoopbalie waar u terecht kunt voor vragen. Ook is de R-net Klantenservice treindienst Alphen aan den Rijn - Gouda dag en nacht bereikbaar op 030-7515157 (lokaal tarief).