Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

R-net treindienst

NS rijdt onder de R-net vlag op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda. Dit doen we met nieuwe, comfortabele treinen en een vast team van servicemachinisten. Reis je op dit traject? Check vooraf de Reisplanner en plan je reis.


Reizen met de R-net treindienst

Op werkdagen kun je tussen 6.30 en 19.00 uur ieder kwartier de trein nemen. In het weekend de hele dag en 's avonds doordeweeks na 19.00 uur gaat de trein elk half uur.

Alle NS-abonnementen en kaartjes zijn te gebruiken op dit R-net traject. Ook de tarieven van NS zijn van toepassing. Daarnaast zijn er speciaal voor deze verbinding het GouweTicket en het GouweTicket Fiets.

Net als bij NS kun je ook op dit traject je fiets meenemen. Voor de spitsuren is er het GouweTicket Fiets. In de daluren (op werkdagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur) mag de fiets in de R-net treinen gratis mee. Per treinstel zijn 3 speciale fietsenrekken beschikbaar. Voor huisdieren gelden dezelfde regels als bij NS.

Wel of niet in- en uitchecken?

Niet in- en uitchecken

Heb je ingecheckt op het R-net traject Alphen aan den Rijn - Gouda? Dan hoef je bij een overstap naar NS niet opnieuw in te checken. Andersom geldt hetzelfde: als je al hebt ingecheckt bij NS hoef je dat niet opnieuw voor de R-net treinen te doen. Bij overstap naar bus, tram, metro of een van de andere treinvervoerders moet je wel opnieuw in- en uitchecken.

De NS in- en uitcheckpalen en toegangspoorten zijn voor zowel NS als R-net reizen geschikt. Deze palen/poorten bevatten daarom beide logo’s. Daarnaast heeft NS de reisinformatiemiddelen, palen, poorten en de kaartautomaten aangepast naar R-net. Voor het verdere meubilair doet ProRail de aanpassingen.

Wel in- en uitchecken

Heb je ingecheckt op het R-net traject Dordrecht - Geldermalsen? Dan moet je bij een overstap naar NS uitchecken bij R-net en opnieuw inchecken bij NS. Andersom geldt hetzelfde: als je al hebt ingecheckt bij NS, check je hier uit en vervolgens opnieuw in bij R-net.

Overstappen voor richting Leiden of Utrecht

Via de NS Reisplanner of in de NS-app kun je zien welke overstapmogelijkheden en –tijden er zijn in Alphen aan den Rijn en Gouda. Je hoeft niet opnieuw in en uit te checken.

Reizen met een beperking

De R-net treinen zijn geschikt voor een gelijkvloerse instap en hebben een schuiftrede. Alle stations tussen Gouda en Alphen aan de Rijn hebben een gelijkvloerse instap. Op Gouda en Alphen aan de Rijn kunnen reizigers met een functiebeperking gebruikmaken van NS Reisassistentie, ook als er geen conducteur op de trein aanwezig is. Daarnaast heeft elke trein een rolstoeltoegankelijk toilet.

Nieuwe R-net treinen

Er rijden 6 nieuwe treinen van het type Flirt 3 op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda. De treinen beschikken onder andere over wifi en een loungehoek NS heeft het advies van Rover over de nieuwe treinen opgevolgd en daarom de meest comfortabele stoelen uitgekozen bij de fabrikant van de R-net-treinen.

Bijzonderheden

  • Gratis wifi
  • Rolstoeltoegankelijk toilet
  • Zowel in de 1e als de 2e klas stopcontacten en USB-laadpunten aanwezig
  • Op het balkon zijn afvalbakken voor papier en restafval. Er zijn geen prullenbakjes bij de zitplaatsen
  • Per treinstel zijn er 3 fietsenrekken

Meer weten?

Bij de servicemachinist die op dit traject rijdt kun je terecht met vragen. Ook zullen regelmatig Service & Veiligheid medewerkers op de station en/of in de treinen aanwezig zijn. Op Gouda is een verkoopbalie waar je terechtkunt voor vragen. Ook is de R-net Klantenservice treindienst Alphen aan den Rijn - Gouda dag en nacht bereikbaar op 030-7515157 (lokaal tarief).