Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Van NS naar R-net

NS rijdt onder de R-net vlag op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda. Wat is R-net en wat betekent dit voor de treindienst?


Wat is R-net?

De lijn Alphen aan den Rijn - Gouda is uitgegeven door de Provincie Zuid-Holland. De Provincie heeft deze spoorlijn aanbesteed en heeft ook eisen gesteld aan de treinen en de bediening. Het traject is onderdeel gemaakt van R-net. R-net is een keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Bussen, trams, metro’s en nu dus ook treinen op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda rijden allemaal met dezelfde herkenbare rood-grijze uitstraling. Achter de schermen is NS de vervoerder die de R-net treindienst op dit traject verzorgt.

Naast rood-grijze R-net treinen komt de R-netuitstraling ook terug in de reisinformatiemiddelen, bij de in- en uitcheckpalen, toegangspoorten en de kaartautomaten. Ook het stationsmeubilair is onderdeel van R-net.

Uitbreiding van het aantal stations

Het huidige traject bestaat sinds 12 februari 2018 uit de stations: Alphen aan den Rijn, Boskoop, Boskoop Snijdelwijk, Waddinxveen Noord, Waddinxveen, Waddinxveen Triangel en Gouda. Met de opening van Waddinxveen Triangel is het R-net traject compleet.

Heb je vragen over andere R-net diensten, zoals metro of bus? Kijk dan op R-net.