Hoofdnavigatie

Naar content

Van NS naar R-net

NS rijdt onder de R-net vlag op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda. Wat is R-net en wat betekent dit voor de treindienst?


Wat is R-net?

De lijn Alphen aan den Rijn - Gouda is uitgegeven door de Provincie Zuid-Holland. De Provincie heeft deze spoorlijn aanbesteed en heeft ook eisen gesteld aan de treinen en de bediening. Het traject is onderdeel gemaakt van R-net. R-net is een keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Bussen, trams, metro’s en nu dus ook treinen op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda rijden allemaal met dezelfde herkenbare rood-grijze uitstraling. Achter de schermen is NS de vervoerder die de R-net treindienst op dit traject verzorgt.

Naast rood-grijze R-net treinen komt de R-netuitstraling ook terug in de reisinformatiemiddelen, bij de in- en uitcheckpalen, toegangspoorten en de kaartautomaten. Ook het stationsmeubilair is onderdeel van R-net. Dit past ProRail aan.

Uitbreiding van het aantal stations

Het huidige traject bestaat uit de stations: Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord, Waddinxveen en Gouda. In december 2017 opent station Boskoop Snijdelwijk en in het voorjaar van 2018 station Waddinxveen Triangel. Met de opening van deze 2 stations is dit R-net traject compleet.

Heeft u vragen over andere R-net diensten, zoals metro of bus? Kijk dan op R-net