Naar content

Hoofdnavigatie

Maatregelen tegen drukte

Met de groeiende economie en dalende werkloosheid nemen steeds meer mensen de trein. Op de drukste trajecten groeit het aantal reizigers jaarlijks met zo’n 5%. Door het grote aantal reizigers is het vooral in de ochtend- en avondspits erg druk in de trein.


Werkzaamheden

Door werkzaamheden aan het spoor kunnen treinen soms niet in de gewenste materieelsamenstelling rijden, bijvoorbeeld omdat er minder of kortere perrons beschikbaar zijn. Dat kan ervoor zorgen dat treinen korter zijn dan gewenst, zelfs wanneer uw reis niet direct geraakt wordt door de werkzaamheden.

Welke maatregelen neemt NS?

NS investeert voor 2,5 miljard in nieuwe treinen om het groeiende aantal reizigers te vervoeren en neemt verschillende maatregelen om de drukte zoveel mogelijk te beperken:

  • Vanaf 2018 komen er 118 nieuwe Sprinters bij.
  • Sinds december 2017 rijdt er iedere 10 minuten een trein tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Dat levert op deze lijn 15% extra plaatsen op.
  • In 62 van onze Sprinters hebben wij een deel van de 1e klas omgebouwd naar 2e klas, dit heeft ongeveer 1.000 extra 2e klas zitplaatsen opgeleverd.
  • Eigen (kantoor)medewerkers van NS reizen (waar mogelijk) voor of na de spits.
  • Daarnaast informeren we gericht reizigers over verwachte drukte op bepaalde trajecten en mogelijke alternatieven.

Meer informatie