Hoofdnavigatie

Naar content

De schoolvakanties zijn voorbij

Aankomende periode zal het op de meeste trajecten drukker zijn in de trein dan u de afgelopen maanden gewend bent. De zomervakanties zijn voorbij. Meer mensen reizen weer naar hun werk, studenten gaan weer naar hun opleiding. Daardoor zal ook de drukte in de trein toenemen.


Langere treinen in de spits

Om die drukte zoveel mogelijk op te vangen, laten we in de ochtend- en avondspits op een aantal trajecten langere treinen rijden. Zo breiden we het aantal zitplaatsen waar mogelijk uit.

Overzicht langere treinen (top 5)

Van Naar Wanneer 
Amsterdam Centraal Utrecht Centraal In de ochtend- en avondspits
Utrecht Centraal Rotterdam Centraal In de ochtend- en avondspits
Apeldoorn Utrecht Centraal In de ochtend- en avondspits
Almere Utrecht Centraal In de ochtend- en avondspits
’s-Hertogenbosch Nijmegen In de ochtend- en avondspits

Drukke trajecten

Helaas is het op een aantal trajecten niet mogelijk meer treinen in te zetten, of om treinen te verlengen. Wij nemen verschillende maatregelen om de drukte zoveel mogelijk te beperken.

Drukte-indicator en actuele treinlengte in de Reisplanner Xtra app

We adviseren u om voor vertrek uw reis te plannen met de Reisplanner Xtra app. De drukte-indicator in de Reisplanner Xtra app geeft u een indicatie welke drukte u in een bepaalde trein kunt verwachten. Dit wordt weergegeven met 1, 2 of 3 poppetjes.

In de app kunt u ook de actuele treinlengte zien. Is een trein korter dan normaal, bijvoorbeeld door een verstoring, dan ziet u dat bij uw reisinformatie. Zo weet u voor vertrek al of u rekening moet houden met wat extra drukte in de trein.

Direct drukte melden

Zit u in een drukke trein? Via de Reisplanner Xtra app kunt u dat ook direct aan ons doorgeven. Deze informatie helpt ons niet alleen bij het maken van prognoses, maar ook om onze drukte-indicator actueel en betrouwbaar te houden.

Meer weten

Wij zijn dagelijks bezig met het verbeteren van onze service. Zo helpt bijvoorbeeld de informatie uit de druktemelder ons bij het maken van prognoses en werken we voortdurend aan een betere planning van onze treinen.