Naar content

Hoofdnavigatie

Herinrichting station Driebergen Zeist

Files bij de spoorwegovergang, overvolle fietsstallingen en een te kort aan parkeerplekken. Dat gaat in 2020 verleden tijd zijn. Begin 2017 is gestart met de werkzaamheden voor de metamorfose van het stationsgebied Driebergen Zeist.


Werkzaamheden

  • De Hoofdstraat gaat straks onder de sporen door en wordt verbreed. De spoorwegovergang in de Odijkerweg wordt opgeheven.
  • Het stationsplein loopt straks onder de sporen door. Dat betekent: geen onveilige situaties meer waarbij voetgangers over het spoor rennen om hun trein te halen.
  • Er komt een nieuw station inclusief een nieuw busstation voor stad en streekbussen. Ook aan de fietsers wordt gedacht. Onder het station komt een fietsenstalling voor 3000 fietsen waar fietsers droog en veilig hun fiets kunnen parkeren. Bovendien krijgen de fietsers hun eigen fietsroute waardoor ze veilig het stationsgebied kunnen doorkruisen.
  • Het aantal sporen wordt uitgebreid van drie naar vier. In het midden komt één breed perron waar alleen de sprinters stoppen. En intercity’s halen de stoptreinen in dankzij een nieuw keerspoor.
  • Er is inmiddels een nieuwe parkeergarage gerealiseerd met 600 parkeerplekken. Hierdoor kunnen treinreizigers gemakkelijk, veilig, droog en dichtbij de auto parkeren. 

Duurzaam

Het project kent diverse duurzame maatregelen: We verminderen het energiegebruik, werken met gebruikte en duurzame materialen en zijn (vrijwel) energieneutraal in het gebruik door zonnecellen op de perronkappen en op het dak van de parkeergarage.

Partners

Driebergen-Zeist is een samenwerkingsverband van Provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist, NS en ProRail. Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu is de voornaamste financier.

Meer informatie